Πώς σχολιάζουν οι πολίτες τις πολιτικές εξελίξεις

«Πρωθυπουργός ο Πικραμμένος και υπουργός Ανάπτυξης ο Στουρνάρας… κυβέρνηση με υπονοούμενο!» έγραψε κάποιος στο twitter. Με τον ίδιο τρόπο μια άλλη χρήστης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα» «παίζει» με το επώνυμο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και τουιτάρει: «Θα συστήνεται “Πικραμμένος από Ελλάδα” και κάπως έτσι θα μας εκπροσωπεί όλους».

Ένας άλλος έγραψε επίσης στο twitter: «Πικραμμένος. Ποτέ άλλοτε ένα επίθετο πρωθυπουργού (έστω και υπηρεσιακού) δεν συνόψισε τόσο εύστοχα το σύνολο».

Κάποιοι μάλιστα έφτιαχναν ακόμη και στιχάκια: «Ο Πικραμμένος τον πικραμένο ξεχωρίζει. Μες στη Βουλή μπορεί και τον αναγνωρίζει. Πικραμένοι είμαστε αγάπη μου και οι δύο, έλα να μοιράσουμε το μνημόνιο στα δύο».

Σατιρικά σχόλια, συνεχίζει η εφημερίδα, γέμισαν χτες το Facebook και το twitter. Η πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής αλλά και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έδωσαν μια καλή αφορμή στους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάσουν και να διακωμωδήσουν.

Από τα καυστικά tweets και posts δε γλίτωσε κανένας!

Το επώνυμο του νέου πρωθυπουργού τσίγκλησε πολλούς από τους πολίτες. Αρκετοί έφτιαχναν ευφάνταστα λογοπαίγνια και παραλλήλιζαν το επίθετό του με την κατάσταση της χώρας μας. Ακόμη και η προχτεσινή άτυχη στιγμή του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού -έμεινε από μπαταρία το αυτοκίνητό του- σατιρίστηκε: «Ο Ολάντ από κεραυνό. Ο Πικραμμένος από μπαταρία. Σίγουρα κάτι τρέχει».

Πολλά ήταν τα σχόλια και για τη χτεσινή ορκωμοσία της νέας Βουλής. «Κάποιοι θα γράψουν στο βιογραφικό τους ότι έγιναν βουλευτές για 48 ώρες. Live your myth in Greece» τουίταρε ο Β.Π. και ο Κ.Κ. έγραψε: «Για αυτά τα μαθηματικά θα μας διώξουν από το ευρώ. Η Βουλή ορκίζεται σήμερα, διαλύεται αύριο και έχει διάρκεια 48 (!) ώρες».

Στο στόχαστρο των χρηστών και η… «μαντάμ» Άγκελα Μέρκελ
Από το χιουμοριστικό στόχαστρο των χρηστών δεν ξέφυγαν ούτε οι συνεντεύξεις που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. «Κάθε φορά που ο Τσίπρας μιλάει αγγλικά ένας Λονδρέζος αυτοκτονεί στην Αγγλεταίρα» σχολίασε η Χ.Π., για να προσθέσει ένας άλλος: «Προσπαθώ να μη γελάσω όταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στα αγγλικά αλλά αντιλαμβάνομαι ότι παθαίνω το ίδιο όταν μιλάει στα ελληνικά».

Πρόσφατο παράδειγμα η συνέντευξή του στο CNN, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλεσε την Άγκελα Μέρκελ «μαντάμ».

«Το μαντάμ Μέρκελ του Τσίπρα made my day (μου έφτιαξε τη μέρα),γράφει η Χ.Μ., ενώ κάποιος άλλος φαντάζεται ακόμη και την εικόνα: «Μαντάμ Μέρκελ είπε ο Τσίπρας και η Άγκελα μεράκλωσε και χτύπησε μια ζεμπεκιά».

Κάποιοι, μάλιστα, δε σταμάτησαν σε αυτά και σχολίασαν ακόμη και τις ενδυματολογικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μήνυμα του Θ.Ν., ο οποίος έγραψε: «Παιδιά πέτυχε το project. Ο Τσίπρας από τότε που ανέβηκαν τα ποσοστά του έμαθε να ντύνεται. Στις επόμενες εκλογές όλοι Παπαρήγα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.