Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης και ο πρώτος σκόρερ (18π, 3/3τρ) του Ολυμπιακού στον τελικό. “Δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει το τι έχουμε καταφέρει”, δήλωσε

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να αναδείχθηκε στον MVP του Final-Four και ο Γιώργος Πρίντεζης σίγουρα να αποτελεί τον πιο καθοριστικό παίκτη του Ολυμπιακού στην προσπάθεια της ομάδας ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά αναμφισβήτητα ο κορυφαίος και πολυτιμότερος μπασκετμπολίστας των Πειραιωτών στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο 22χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την ίσως καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ. Από την στιγμή που τα πρώτα του σουτ μπήκαν απέκτησε αυτοπεποίθηση, βοηθώντας τον Ολυμπιακό τόσο στο σκορ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 18 πόντους, όσο και στην άμυνα, καθώς δυσκόλεψε και ταλαιπώρησε τον Αντρέι Κιριλένκο με το ασφυκτικό του μαρκάρισμα.

Ήταν σχεδόν αλάνθαστος στην επίθεση (2/2δ, 5/6β), όντας “μπόμπερ” από την περιφέρεια (3/3τρ), καθώς σημείωσε μεγάλα και κρίσιμα τρίποντα.

Πραγματοποίησε ψυχωμένη εμφάνιση και φαινόταν πως ζούσε το ματς με ένταση και πάθος, όντας αποφασισμένος ώστε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το τρόπαιο.

Φρόντιζε να εμψυχώνει τους παίκτες του, ακόνη και όταν η ομάδα είχε μείνει αρκετά πίσω στο σκορ, είχε επαφή με την κερκίδα ζητώντας συχνά την βοήθεια του κόσμου και φρόντιζε να ξεσηκώνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο.

Λίγο μετά την λήξη του τελικού, η Εuroleague χαρακτήρισε ως παίκτη του αγώνα και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε στην διοργανώτρια αρχή για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού, δηλώνοντας: “Δεν έχω ακόμη συνηδητοποιήσει το τι έχουμε καταφέρει αυτή την στιγμή. Δεν μπορώ. Σκέφτομαι πως 11 λεπτά πριν λήξει ο αγώνα ήμασταν 13εις πόντους πίσω στο σκορ και καταφέραμε και το γυρίσαμε. Είπαμε σε εκείνο το σημείο πως θα πρέπει να παίξουμε με ψυχή και να τα δώσουμε όλα σε αυτά τα 10 λεπτά που απέμεναν. Και τώρα κοιτάω τον πίνακα του σκορ και λέει ΤΣΣΚΑ 61 – Ολυμπιακός 62. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο”.

Όσο για το τι θερωρεί πως ήταν το “κλειδί” για να φτάσει ο Ολυμπιακός ως εδώ και να παίξει ο ίδιος τόσο καλά, είπε: “Αυτά τα παιδιά είναι οι συμπαίκτες μου, είναι η ομάδα μου. Είμαστε σαν οικογένεια. Μου δίνουν δύναμη, ενέργεια, τα πάντα. Προσωπικά, από την στιγμή που έβαλα το πρώτο μου σουτ απέκτησα αυτοπεποίθηση και όλα έγιναν πιο εύκολα για εμένα στη συνέχεια. Τα εύσημα πρέπει να πάνε σε όλη την ομάδα και σε όλους τους φιλάθλους μας που ήρθαν στην Πόλη ώστε να μας στηρίξουν. Δεν μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Άλλωστε, φτάσαμε ως εδώ στο Final-Four παίζοντας σαν ομάδα και καταφέραμε όλοι μαζί σαν ομάδα να πάρουμε το τρόπαιο”.

Για το μαρκάρισμα του πάνω στον Αντρέικ Κιριλένκο, τόνισε:  Είμαι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις. Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη στην επίθεση και είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ, Χρειαζόταν να είμαι συγκεντρωμένος πάνω του σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Γιατί αν τον αφήσεις έστω και για ένα δευτερόλεπτο ή να τον ξεχάσεις, τότε μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερος επικίνδυνος, βοηθώντας στην δημιουργία, αλλά και στην “εκτέλεση” Όλοι μαζί όμως σαν ομάδα επιδιώξαμε να τον σταματήσουμε και εγώ θεωρώ πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε.

Για το αν περίμενε πως θα κατακτήσει φέτος με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα, σχολίασε: “Για να σου πω την αλήθεια, ναι μεν έχω μεγάλη πίστη σε αυτή την ομάδα, “Η αλήθεια είναι πως έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε αυτή την μάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα πως φέτος θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να φτιάξει καλή ομάδα“.

Final MVP post-game interview: Kostas… από Euroleague_Basketball
www.redplanet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.