Με Τοτσέ στο τιμόνι ο ΠΑΟ ξανά σε θέση οδηγού

Τοτσέ… Γκεβάρα!Σε θέση οδηγού μπήκε και πάλι ο Παναθηναϊκός στα πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ μετά τη νίκη του με 2-0 επό του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Με γκολ των Τοτσέ (62′) και Κλέιτον (86′), οι «πράσινοι» πήραν το πρώτο τρίποντό τους, προσπέρασαν τον «Δικέφαλο» και κάλυψαν την ήττα 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής από τους Θεσσαλονικείς.

Ύστερα από ένα ανούσιο πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 18′ με τον Αθανασιάδη. Ο διεθνής φορ του «Δικέφαλου» σούταρε απευθείας στο γύρισμα του Έτο, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε στη γωνία του. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπουμσόνγκ πήρε με εντυπωσιακό άλμα την κεφαλιά σε χτύπημα κόρνερ, αλλά ο Μαλεζάς απέκρουσε στη γραμμή. Προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν εύκολα τους «πράσινους» μακριά από την περιοχή τους, με σωστή οργάνωση και καλή κυκλοφορία. Πάντως, στο 42′ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Τοτσέ, που με ωραία ενέργεια βρέθηκε απέναντι στο Χαλκιά, αλλά τη στιγμή του σουτ τον έκοψε με σωτήριο τάκλιν ο Τσιρίλο.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και στο 62′ πήραν το προβάδισμα, με τον Τοτσέ. Ο Ισπανός δέχθηκε τη σέντρα του Κουίνσι στο δεύτερο δοκάρι και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, σημειώνοντας το 10ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 2ο στα πλέι οφ. Στο 72′ οι παίκτες του Μπόλονι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι του Καντέ στο Φωτάκη, σε φάση που ο αμυντικός των γηπεδούχων βρήκε τα πόδια του διεθνούς μέσου στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο Παναθηναϊκός διασφάλισε τελικά το πολύτιμο τρίποντο με τον Κλέιτον στο 86΄, που δέχθηκε την πάσα του Κατσουράνη και πλάσαρε εξαιρετικά με αριστερό «σκαφτό» σουτ τον Χαλκιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Γιάχος (Χίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάο, Σαριέγκι – Ίβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Τοτσέ (85′ Βιτόλο), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (75′ Κλέιτον), Ζέκα, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (68′ Κατσουράνης).

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Γεωργιάδης (68′ Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Λάζαρ (68′ Ίβιτς), Αθανασιάδης, Έτο (46′ Αποστολόπουλος).

ΔΟΛ


Η βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 8 (3-4)
ΠΑΟΚ 7 (3-3)
ΑΕΚ 6 (5-4)
Ατρόμητος 5 (5-5)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.