Με… μαθηματικούς τύπους προσπαθούν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης να κοστολογίσουν μία πιθανή έξοδο χώρας του ευρώ, και συγκεκριμένα της Ελλάδας…

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche, μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κοστίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους, ούτε λίγο ούτε πολύ, 76,6 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς, οι επιπτώσεις στις υπόλοιπες χώρες του ευρώ, οι οποίες είναι ταυτόχρονα και δανειστές της Ελλάδας, το κόστος αυτό ανέρχεται στο ύψος των 376 δις. ευρώ.

Εκτός από τους πολιτικούς και τα Μέσα Ενημέρωσης που προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, αλλά κυρίως στους Έλληνες ψηφοφόρους, ότι οι Ευρωπαίοι έχουν «θωρακίσει» τις χώρες και τις τράπεζές τους για μία πιθανή έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, αρχίζουν να εμφανίζονται και οι «αντιφρονούντες», οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις από μία έξοδο χώρας από το ευρώ δεν μπορεί να υπολογιστεί επακριβώς, καθώς δεν υπάρχει «ιστορικό προηγούμενο».

Σε ένα ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό κλίμα στον ευρωπαϊκό Νότο, επενδυτές και οικονομολόγοι αρχίζουν όλο και πιο επίμονα να επισημαίνουν τους πιθανούς κινδύνους από μία πιθανή κατάρρευση χώρας του ευρώ.

www.epikaira.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.