Πρόταση για εσωτερικό δανεισμό της χώρας από τους πολίτες της, ο οποίος θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα υψηλότερα εισοδήματα, παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμβληματική μορφή της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι αυτό το δάνειο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν εισόδημα λ.χ. πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο και εθελοντικό για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν οι έχοντας να δίνουν 100 ευρώ τον μήνα για αυτόν τον σκοπό.

Οι αναφορές του κ. Γλέζου προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου μέτρου συνιστά, ουσιαστικά, δήμευση.

Ο κ. Γλέζος απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο όρο, πρόσθεσε όμως ότι είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί σε έκτακτες καταστάσεις στην χώρα μας. Διευκρίνισε, δε, ότι πρόκειται για εσωτερικό δάνειο και όχι για φόρο προς τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.