Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/5) , στο 1ο Δημοτικό σχολείο Γρεβενών, διαγωνισμός Μαθηματικών με την επωνυμία “Μαθηματικά της φύσης και της ζωής”

Περισσότεροι από  70 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης σχολείων του Ν.Γρεβενών, διαγωνίστηκαν σε θέματα που επελέγησαν από τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου. 

“Στον διαγωνισμό συμμετέχουν εκτός από το Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Γρεβενών, οι Δημοτικές Αρχές αλλά και ο σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών” ανέφερε στο Star-Fm.gr η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών κα Ευτυχία Αναστασιάδου- Αναγνώστου,  που υποδέχθηκε  τους μαθητές σε αίθουσες του σχολείου της.

“Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός στη Δυτική Μακεδονία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη να κάνουμε τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιστεύουμε πως τα Μαθηματικά αποτελούν σημαντικό στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς αυτή η διάστασή τους έχει αγνοηθεί από την Ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση”, αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας κ.Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης.

Ο φετινός διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στον Ευκλείδη, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας Ελληνικής  μαθηματικής  παράδοσης.

Περισσότερα για τα  Μαθηματικά της φύσης και της ζωής, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Πανεπιστημίου.

Δείτε  και το πρόβλημα της εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.