Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής και η είσοδός της στη Βουλή συνεχίζουν να απασχολούν τον διεθνή Τύπο.

Αυτή τη φορά είναι το CNN που αναφέρεται στους λόγους της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων σε Γαλλία και Ελλάδα. Στο κείμενο, μάλιστα, γίνεται και μια εκτίμηση για το προφίλ όσων ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι συνήθως άνδρες, ηλικίας κάτω από 50 και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου» αναφέρει το κείμενο, επικαλούμενο και τα αποτελέσματα ιστοσελίδας που μέσω ερωτηματολογίου έβγαζε το προφίλ του κάθε ψηφοφόρου, βοηθώντας τους αναποφάσιστους να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν να ψηφίσουν.

Το 45% εκείνων που είπαν ότι στις εκλογές της περασμένης Κυριακής θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ήταν παλιότερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 1/5 είχε ψηφίσει παλιότερα και ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τον Κώστα Γεμενή, του πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία.

«Η επιτυχία της Χρυσής Αυγής και το άνευ προηγουμένου ποσοστό του 7% είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οικονομική κατάρρευση. Αλλά το 7% είναι πολύ μικρό. Δεν είναι 27% ή 37%. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η στιγμή να πανικοβληθούμε για την άνοδο της άκρας δεξιάς. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι που μπορεί να βρει μιμητές στην Ευρώπη», εκτίμησε από την πλευρά του ο Μάθιου Φέλντμαν, διευθυντής στο πανεπιστήμιο του Νορθάμπτον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.