Ο επικεφαλής του EFSF επιμένει στη σημασία του δημοσιονομικού συμφώνου

Κλ. Ρέγκλινγκ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συμφέρει κανένανΠιθανή έξοδος της Ελλάδας «θα είχε προφανώς τεράστιες συνέπειες όχι μόνο για τις υπόλοιπες χώρες που δανειοδοτούνται από το ευρωπαϊκό ταμείο και τις τράπεζες αλλά και για την ίδια χώρα» σημείωσε χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας ενόψει της ψήφισης του δημοσιονομικού συμφώνου ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η αποπομπή ή εθελοντική έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη «θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα».

Ο ίδιος πάντως επέμεινε στη σημασία της συνέχισης της πολιτικής λιτότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ πρόσθεσε ότι το «τείχος προστασίας» που έχει ορθώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αρκετό για να ανακόψει την επέκταση της κρίσης.

«Οταν εξετάζουμε τις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης γνωρίζουμε ακριβώς το επίπεδο των χρηματοδοτικών τους αναγκών» είπε αναφερόμενος στα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 750 δισ. ευρώ. «Δεν συμμερίζομαι τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις όσων λένε ότι δεν αρκούν τα χρήματα» πρόσθεσε.
Είναι ζωτικό για το μέλλον της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο και το μόνιμο ταμείο διάσωσης εγκαίρως, ώστε να αποτρέψει μια αρνητική επίδραση στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF.

Τα σχόλια έγιναν σε ομιλία του στην επιτροπή προϋπολογισμού της Γερμανίας, στην κάτω Βουλή, όπου είναι προγραμματισμένο να ψηφίσει για το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ και το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης στις 25 Μαΐου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο και ο ESM θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης» σημείωσε υπογραμμίζοντας τη σημασία έγκρισης και υιοθέτησης του Συμφώνου από όλες τις χώρες της ΕΕ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.