Συνομιλία του προέδρου με τον επίτιμο μετά το θάνατο της συζύγου του

Έλιωσαν οι πάγοι Μητσοτάκη - Σαμαρά μετά από 20 χρόνιαΗ απώλεια της Μαρίκας Μητσοτάκη έφερε πιο κοντά τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη που συνομίλησαν, έστω και για λίγα λεπτά, μετά από περίπου 20 χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς, έχοντας κατά νου τη ρήση πως «μπροστά στο θάνατο οι όποιες διαφορές υπάρχουν παραμερίζονται», αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας (7 Μαΐου), αφού είχε παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, να επικοινωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη για να του εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Ήταν η πρώτη φορά που επί της ουσίας οι δυο άνδρες θα συνομιλούσαν, μετά από περίπου δυο δεκαετίες, από την έξοδο του κ. Σαμαρά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την μετέπειτα πτώση της.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που εκτιμούσε βαθύτατα την Μαρίκα Μητσοτάκη, είχε μια πολύ ζεστή συνομιλία, όπως πληροφορείται το Βήμα, με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, αποδεικνύοντας και οι δυο ότι το ανθρώπινο στοιχείο υπερβαίνει τις όποιες διαφορές και αντιπαλότητες υπάρχουν από το παρελθόν.

Ο κ. Σαμαράς , που δεν θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία το πρωί της Τρίτης (8 Μαΐου) στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι, είχε στείλει την περασμένη Κυριακή και συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον κ. Μητσοτάκη και στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ συνομίλησε και συλλυπήθηκε τηλεφωνικά και τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Παρά την έχθρα πολλών ετών και την αντιπαλότητα, όσοι έχουν γνώση της κομματικής ιστορίας, γνωρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς πρωταγωνίστησε το 1984 στη μετάβαση της κομματικής ηγεσίας στον κ. Μητσοτάκη, εξελίχθηκε στον ισχυρότερο υπουργό του και θεωρούνταν ο σίγουρος διάδοχός του στην ηγεσία, πριν ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.