Τωρα που τα φωτα εσβησαν, τα χειροκροτηματα σιωπησαν, τα λογια επαψαννα ακουγονται, ηρθε η ωρα του πολιτη. Η αγωνια κορυφωνεται. Τα σεναριαδινουν και παιρνουν. Στις “μη δημοσιοποιημενες” δημοσκοπησεις που ομωςεντεχνως δημοσιευονται, οι εναλλαγες διαδεχονται η μια την αλλη. Ολα βορα στονκαιροσκοπισμο της εκλογικης επικράτησης.

Οι επιλογες φιλοι, δεν ειναι πλεον απεριοριστες ! τα διλημματα, εχουν συμπιεστειβαναυσα και ουσιαστικα, ενα μονο εχει απομεινει…”ευρωπαισμος με εξωστρέφειακ αναπτυξη” ή “νοσηρος κλειστοφοβικος Εθνικος εγωκεντρισμος” !!! Αυταειναι τα ζητουμενα. Αυτα θα καθορισουν την επιλογη του κοσμου. Εγω, και δενδισταζω να το φωναξω, επιλεγω το πρωτο. Την μεγαλη Ευρωπαικη οικογενεια, τη δημοκρατία, τις δυνατοτητες αναπτυξης, την αμιλλα, εκεινους τους ανθρωπους,που αποκολλημενοι απο το παρελθον, θα σχεδιασουν, θα τολμησουν κ θαεφαρμοσουν ενα συγκροτημενο σχεδιο αναταξης και αναπτυξης.

Σ αυτους τουςδυσκολους καιρους, αυτο και μονο αυτο εχει αναγκη η χωρα μας. Δεν επιλεγω τηνδευτερη, επικινδυνη, αν και υπερβολικα ωραιοποιημενη επιλογη. Την πατριδα,την εχουμε ολοι στην καρδια μας και δεν ανεχομαι απο κανεναν να πλειοδοτει,υποτιμωντας παραλληλα τις δικες μου επιλογες, αμαυρωνοντας και μηδενιζονταςμε απολυτη ισοπεδωση τις θεσεις μου, μιλωντας για “προδοτες” και “πουλημενους”,αναβιωνοντας ακραιες εθνικιστικες κορωνες, παιζοντας εν τελει με το θυμικο, αλλακαι τις φοβιες του παρηφανου Ελληνα.

Φιλοι μου, με το που σβηνουν τα φωτα, αποκαλυπτονται οι σκελετοι της ενδοιαςεπιχειρηματων, του απροκαλυπτου και ανευθυνου λαικισμου, της πατριδοκαπηλειαςκαι του ευκαιριακου εντυπωσιασμου. Μονο που με εντυπωσεις, κραυγες, πηχυαίουςτιτλους και αφορισμους η χωρα δεν κυβερναται ! Χρειαζεται σχεδιο, που δεν τοεχουν. Χρειαζεται γνωση, που επισης δεν την εχουν. Χρειαζεται οραμα, που ομωςπρεπει να πατα στα γερα θεμελια μιας σκεψης συγκροτημενης και δημιουργικης, πουεπισης δεν την εχουν.

Τι απομενει λοιπον ; αυτο που ολο αυτο το διαστημα μεσα απο δω φωναζω…Συνεση,μετριοπαθεια, λογικη, δικαια κριση…
Το συστημα της μεταπολιτευσης “εξεμετρησε τον βιο του” !!! Απεβιωσε πριν κανγεννηθει το καινουργιο ! κι αυτο είναι το μεγαλυτερο προβλημα σημερα. Ζουμε τιςοδύνες ενος τοκετού, που και μηνυματα θα στειλει, και θα εξωπεταξει στο πυρ τοεξωτερον πρακτικες και προσωπα που μας εφεραν μεχρι εδω…

Αυτη ειναι η μεγαλη ευθυνη και προκληση για τον πολιτη αυριο…Να δημιουργησειτις συνθηκες ενος νεου ξεκινηματος για τη χωρα, ξεσκαρταροντας τα υλικα, προσωπακ νοοτροπιιες, με τα οποια θα το χτισει ! Η δυναμη ειναι πια στα χερια του απλουπολιτη, που καποιοι βαναυσα προσπαθησαν ολο αυτο τον καιρο να αλλοιωσουν τηνκριση του. Ο σημερινος πολιτης ομως, και ειδικα οι νεοι ανθρωποι, δεν “μασανε” πια.Με οδηγο τη σωφροσυνη, θα τιμωρησουν οτι παλαικομματικιο και ξεπερασμενο, θαστηριξουν νεες ελπιδοφορες παρουσιες, προγραμματικη ετοιμοτητα και διαχειριστικη δεινοτητα και εμπειρια…

Η μεγαλη φιλελευθερη γαλαζια παραταξη εχει τον τροπο και τους ανθρωπουςνα υπηρετησει τον τοπο μας. Να αλλαξει ολα οσα ενοχλησαν, κακοφορμησαν,κακοποιησαν και με λυσωδη τροπο ευτελισαν τη χωρα και τους πολιτες της.Η επομενη μερα ειναι μερα ευθυνης για ολους. Ειναι μια μεγαλη μερα, ισως ηκρισιμοτερη των τελευταιων δεκαετιων. Ας μην τη χαραμισουμε…Γιατι, δευτερηευκαιρια, ισως να μην μας ξαναδοθει…Ολοι στις καλπες λοιπον…για να πραξουμε τοεπιβαλλομενο χρεος μας…Καλο βολι Ελληνες…!!!

* Δημαρχος Γρεβενων 2007- 2010

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.