Κομισιόν: Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

Αυξήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ η ανεργία στην ΕλλάδαΣτο 10,9% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος το 1999, έναντι 10,8% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Eurostat.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα – για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία έως τον περασμένο Ιανουάριο (21,7%) – το τελευταίο έτος σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, ενώ η χώρα μας κατέχει και το αρνητικό ρεκόρ της ανεργίας των νέων έως 25 ετών.

Κομισιόν: Η μείωση της ανεργίας θέλει μεταρρυθμίσεις
Η ανεργία, που φτάνει σε ύψος ρεκόρ στην ευρωζώνη, αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ χρειάζεται να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τονίζει η Κομισιόν, αντιδρώντας στα «πολύ ανησυχητικά» νέα δεδομένα για την ανεργία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από τη Eurostat.

«Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, περισσότερο βιώσιμες δουλειές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τζόναθαν Τοντ.

Η Κομισιόν έχει κάνει από την πλευρά της αυτό που της αναλογεί, διατυπώνοντας ιδέες ως απάντηση στην κρίση και ξεκινώντας πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί, για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.