Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου

Κάθε 24ωρο που περνάει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και συνειδητοποιεί την ολική ανατροπή των δεδομένων της ζωής της, η Βίκυ Σταμάτη καταρρέει. Όπως λένε άνθρωποι που την έχουν συναντήσει το τελευταίο τετραήμερο, η κατηγορούμενη, η οποία έχει αρχίσει απεργία πείνας και – κατά δήλωσή της – θα τη συνεχίσει μέχρις εσχάτων, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ηδη ενημερώθηκε και η διεύθυνση των φυλακών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε αν χρειαστεί να εξεταστεί από γιατρό και να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Βίκυ Σταμάτη αμέσως μόλις πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού φαίνεται πως είχε πάρει τις αποφάσεις της. Παρασκευή βράδυ προφυλακίστηκε. Σάββατο πρωί άρχισε απεργία πείνας θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την «άδικη», όπως θεωρεί η ίδια, προφυλάκισή της, που είναι αποτέλεσμα «πολιτικής δίωξης».

Μπροστά στην απόφασή της να συνεχίσει την απεργία πείνας, οι συνήγοροί της Βασίλης Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής αποφάσισαν – έπειτα από σχετικό αίτημά της – να καταθέσουν σήμερα κιόλας αίτηση αποφυλάκισης. Βασικό τους επιχείρημα είναι το ανήλικο παιδί του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, το οποίο ζει χωρίς τους γονείς του που είναι στη φυλακή.

«Εγώ υπήρξα καλή σύζυγος και καλή μητέρα», ήταν εξάλλου το μότο της Βίκυς Σταμάτη, η οποία – όπως προκύπτει από την απολογία της – προέταξε την αμέριστη αγάπη και την εμπιστοσύνη της στη σοφία του συζύγου της, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό τις δύσκολες ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τις διαδικασίες αγοράς του νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οταν μάλιστα ο δικαστής Γαβριήλ Μαλλής τη ρωτά για το περίφημο έμβασμα των 3 εκατ. δραχμών, που κατά ομολογία της θείας της και κατηγορουμένης στην ίδια υπόθεση Αικατερίνη Σταμάτη, κατατέθηκε από την offshore Torcaso κατ’ εντολή του Α. Τσοχατζόπουλου, εκείνη δηλώνει άγνοια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι η “εξομολόγος” του συζύγου μου και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό».

Στην ίδια γραμμή της άγνοιας για τις επίμαχες αγοραπωλησίες των ακινήτων κινήθηκαν ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης, αν και γυμναστής στο επάγγελμα, έγινε για τρία χρόνια «εργολάβος» αναλαμβάνοντας την επιστασία των εργασιών στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, «γιατί η αδερφή μου ήταν ευαίσθητη την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ είχε μεγάλη ευαισθησία και μετά τη γέννα».

Ανακριτής: Γνωρίζατε ότι η Nobilis ήταν ιδιοκτησίας Τσοχατζόπουλου;

Κατηγορούμενος: Δεν το γνώριζα και σήμερα δεν το γνωρίζω.

Ανακριτής: Δεν το συζητήσατε με τον γαμπρό ή την αδερφή σας;

Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε λόγος να μπω σε αυτήν τη συζήτηση,

Ανακριτής: Γιατί το λέτε αυτό, αφού εμφανιζόσασταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής;

Κατηγορούμενος: Ενεργούσα μεν ως εκπρόσωπος της εταιρείας, με τη δική μου όμως ερμηνεία ως διεκπεραιωτής.

Μίνα Μουστάκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.