Το ότι πολλοί φωτογράφοι αναγκάζονται να εργαστούν υπό αντίξοες συνθήκες είναι αυτονόητο. Είτε πρόκειται για συνθήκες πολέμου θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους ή για πιο απλές καταστάσεις όπως για παράδειγμα το υπερβολικό κρύο ή η ζέστη.Οι περισσότεροι από αυτούς αψηφούν τους κινδύνους γιατί το απαιτεί το επάγγελμα τους… υπάρχουν όμως και κάποιοι που το κάνουν για να νιώσουν την αδρεναλίνη τους να φτάνει στα ύψη.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό… Ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που «φλερτάρουν» με το θάνατο για μια καλή λήψη που θα συζητηθεί.


Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε δευτερόλεπτα πριν το πελώριο κύμα κουκουλώσει τον τολμηρό σέρφερ. Εξίσου θαρραλέος όμως ήταν και ο φωτογράφος Clark Little, που απαθανάτισε τη στιγμή στην παραλία Ke Iki στη Χαβάη.


Η νέα τάση στη φωτογραφία ονομάζεται rooftopping που σημαίνει ότι φωτογράφοι σκαρφαλώνουν στην κορυφή ουρανοξυστών για να θαυμάσουν το κενό και έναν ολόκληρο κόσμο που απλώνεται από κάτω.
Ο 27χρονος φωτογράφος Tom Ryaboi από τον Καναδά είναι ένας από τους πρωτοπόρους του είδους καθώς έχει ανεβεί σε περισσότερα από εκατό κτίρια.

Η νεαρή γυναίκα της φωτογραφίας στηρίζεται στα γόνατα της στην κορυφή ενός μεταλλικού αγάλματος. Ανέβηκε σε αυτό σκαρφαλώνοντας στον 61ο όροφο για να τραβήξει εναέριες φωτογραφίες της πόλης.
Πρόκειται για την Margaret Bourke-White μια από τις πιο επιτυχημένες ρεπόρτερ του 20ου αιώνα που συνήθιζε να λέει τα νέα όχι γράφοντας τα αλλά μέσω των φωτογραφιών της.
Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της ταξίδεψε από την Αμερική έως τη Σοβιετική Ένωση και από την Ευρώπη ως την Ινδία και τη Νότια Αφρική.


Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Ολλανδό Hans van de Vorst και αποτυπώνει τη στιγμή που άλλος φωτογράφος προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε βράχο στηριζόμενος στο δεξί του χέρι, καθώς στο αριστερό κρατάει τη φωτογραφική του, ένα τρίποδο και μια πλαστική σακούλα.


Τον λευκό αυτό καρχαρία φωτογράφισε ο Amos Nachoum, ειδικός σε θέματα κατάδυσης. Παρά την ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους επέμενε ότι δεν βρισκόταν σε κίνδυνο.


Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι αγώνες αυτοκινήτου είναι επικίνδυνοι… τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους θεατές. Υπάρχουν ωστόσο μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχτούμε σε περίπτωση ατυχήματος. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιος είναι φωτογράφος και ξαφνικά βλέπει μπροστά στα μάτια του ένα αυτοκίνητο να βγαίνει από την πορεία του… το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να τρέξει να γλιτώσει…

Κι όμως, ο Andy Wilsheer φαίνεται πως παίρνει τη δουλειά του πιο σοβαρά από τη ζωή του καθώς σε αγώνα στην Καλιφόρνια, όταν αναποδογύρισε η Ford Mustang του Steve Gasparrelli, παρέμεινε στη θέση του για να φωτογραφίσει τη στιγμή.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.