Δείτε αναλυτικά

Η περίπτωση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που διερευνήθηκε εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη, δε φαίνεται να είναι η μόνη που απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, η εισαγγελία της Αθήνας επικεντρώνει από καιρό τις έρευνές της γενικότερα στην αναζήτηση εκείνων που μετείχαν σε πράξεις πολιτικής διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

Μία ομάδα νέων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας κ. Ελένης Ράικου, δουλεύουν συστηματικά τους τελευταίους μήνες, ερευνώντας κάθε εμπεριστατωμένη καταγγελία για πολιτική διαφθορά, έστω και εάν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με τους εν ενεργεία πολιτικούς, αλλά μόνο με “βετεράνους”.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, πληροφορίες από έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για έρευνες, οι οποίες τους επόμενους μήνες θα έχουν αποτέλεσμα και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Ανώτατες δικαστικές πηγές, ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ερευνώνται κατ’ εξοχήν τα εξοπλιστικά προγράμματα σε βάθος χρόνου, αλλά και οι προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων, όπου τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο για “πάρτι” με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να έχουν σπαταληθεί.

Ανάλογες έρευνες από συγκεκριμένους εισαγγελείς αφορούν δημόσιες συμβάσεις που υπογράφηκαν τα τελευταία χρόνια και ελέγχονται για παρασκήνιο που σχετίζεται με μαύρο χρήμα και διαδικασίες βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον.

Όχι μια ούτε δύο αλλά 40 υποθέσεις διαφθορά έχουν υπαχθεί στη διαδικασία του νόμου εξπρές 4022 του 2011 ενώ επτά πρόεδροι πρωτοδικών τρέχουν συγκεκριμένες υποθέσεις με εντολή του προϊσταμένου του Πρωτοδικείο Αθηνών κ. Νικολόπουλου.

Στο μεταξύ, οι φάκελοι του κ. Τσοχατζόπουλοι παραμένουν ανοικτοί, καθώς ερευνώνται όλες οι πτυχές τους.

Οι υποθέσεις

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδεικτικά σε αυτές τις υποθέσεις είναι υποθέσεις για τα υποβρύχια, τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Γ. Καπελέρη για την γνωστή υπόθεση της εγκυκλίου με τα πρόστιμα για τα καύσιμα, διάφορα στημένα ματς.

Παράλληλα, προσωπική εντολή έχει δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια η οποία αφορά την εξαπάτηση εκατοντάδων επενδυτών και ασφαλισμένων του ομίλου με κατηγορούμενο τον άλλοτε επικεφαλής Π. Ψωμιάδη, για την υπόθεση ορθοπεδικών υλικών η οποία αφορά την υπερτιμολόγηση ιατρικών ειδών της εταιρείας Johnson&Johnson μέσω της θυγατρικής της De Puy Hellas με κατηγορούμενους επώνυμους γιατρούς και άλλους.

Στην εν λόγω λίστα προστίθεται και υπόθεση καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων στον Διόνυσο, η οποία αφορά καταπατήσεις και παράνομες αγοραπωλησίες και τέλος υπόθεση καταπάτησης στη Γλυφάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.