Σε μια περίοδο όπου έρχεται θύελλα νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι συνδικαλιστές που τους υπηρετούν θέλουν να απαλλαγούν από ενοχλητικές φωνές και να γονατίσουν κάθε δύναμη αντίστασης. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο 41ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποκλείουν επιλεκτικά αντιπροσώπους Σωματείων με το αιτιολογικό ότι στα Σωματεία αυτά ψήφισαν και συμβασιούχοι ή είναι μέλη τους συμβασιούχοι.

Αντί να ενώσουν τους εργαζόμενους σε μία ισχυρή Ομοσπονδία που θα εμποδίσει την εφαρμογή των σκληρών μέτρων, τους διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους και τους διασπούν για να τους υποτάξουν ευκολότερα. Αυτή είναι η ουσία των διαγραφών όλων των αντιπροσώπων από τα 18 συν 5 Σωματεία και της επίθεσης που εξαπέλυσαν συνολικότερα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να τους γυρίσουν την πλάτη.

Πολύ όψιμα και υποκριτικά θυμήθηκαν τα δικαιώματα των συμβασιούχων εργαζομένων  οι υποψήφιοι της τάχα ανεξάρτητης παράταξης της «Δημοτικής Ενότητας»  που συμμετείχε στις εκλογές για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων του Συλλόγου στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το αντι-ΠΑΜΕ μένος τους είναι τόσο μεγάλο που ξεχνούν πώς έγιναν οι εκλογές για τη διοίκηση του Σωματείου πριν από 2 χρόνια, όταν ήταν εντελώς εξαφανισμένοι και δεν τόλμησαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο. Το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των εργαζομένων και η διάθεσή τους να αγωνιστούν για αυτά φαίνεται και από τη μη συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις, στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις.

Ο Δικαστικός και η Εφορευτική Επιτροπή ενώ έκαναν τις εκλογές σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο Πρακτικό των Αρχαιρεσιών, (ΠΟΕ-ΟΤΑ Υποδ. 5), υπογράφουν: «Γίνεται μνεία ότι οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν ομαλά και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του Συλλόγου και των Νόμων». Ποιο Καταστατικό του Συλλόγου; Αυτό που κουρέλιασαν και έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους, όπως και την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πάρθηκε μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, για να ψηφίσουν όλα τα μέλη του Σωματείου χωρίς εξαιρέσεις; Ποιοι και ποια νομιμότητα επικαλούνται;

Και για ποιο πράγμα ακριβώς μας καταγγέλλουν; Επειδή υπερασπιζόμαστε πραγματικά και ενωτικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων; Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς εξαιρέσεις και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Και για να αποκαλύπτουμε τον πραγματικό τους ρόλο του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.