Στις ενστάσεις που διατυπώνουν – ακόμα και δημοσίως πλέον – κορυφαία στελέχη του κόμματος για την στρατηγική αλλά και την παρουσία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική μάχη, ο κ. Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει και αιχμές από το οικογενειακό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.

«Ως τώρα η μάχη του μνημονίου, εν γένει , υποφέρει από μία στρατηγική ασυμμετρία: εκείνοι στέλνουν τους οικονομολόγους τους (σ.σ. αναφέρεται στην τρόικα) και εμείς απαντάμε με τους δικηγόρους μας» γράφει στο τελευταίο του άρθρο στην Οικονομική Επιθεώρηση ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου.

Ο υπαινιγμός είναι κάτι παραπάνω από σαφής και δεν αναφέρεται μόνο στο – κατά την άποψή του – χρόνιο πρόβλημα των ελληνικών κυβερνήσεων να μη στελεχώνουν με ικανούς οικονομολόγους τα οικονομικά επιτελεία και να μην τίθενται επικεφαλής αυτών των οικονομικών επιτελείων ως υπουργοί Οικονομικών, γνωστοί οικονομολόγοι της χώρας. Με τη λέξη «δικηγόροι» ο κ. Νίκος Παπανδρέου αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς και στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αν και γνωστός συνταγματολόγος και με σπουδές στα νομικά, μετά από πρόσκληση του αδελφού του, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών και διαπραγματεύτηκε επί μήνες στο ίδιο τραπέζι με το επιτελείο των οικονομολόγων της τρόικας.

Η αναφορά του σε «δικηγόρους με τους οποίους απαντάμε στους οικονομολόγους που στέλνει η τρόικα» είναι σαφής αναφορά στον Ευ. Βενιζέλο και σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διάβασαν το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου στην Οικονομική Επιθεώρηση «έμμεση πλην σαφή αιχμή εναντίον του Βενιζέλου για την περίοδο που ήταν επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου αλλά και για το μέλλον καθώς επιχειρεί να εμφανίσει ως αδύναμο τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χειριστεί τα οικονομικά της χώρας, επειδή δεν είναι οικονομολόγος».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη σοβαρή επιλογή , αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας μας στο ευρώ» και ζητά ετεροχρονισμένα συγνώμη από τους πολίτες για την πολιτική μείωσης μισθών και συντάξεων. Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ωστόσο ότι οι βασικές πολιτικές του επιλογές της τελευταίας διετίας δικαιώθηκαν και απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ακόμα και από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι άργησε να πάρει μέτρα μετά τον Οκτώβριο του 2009 απαντά ότι «και καμία καθυστέρηση να μην είχαμε πουθενά, η κατάσταση δε θα άλλαζε ριζικά προς το καλύτερο».

Η Ιπποκράτους «βράζει» αλλά δε σηκώνει το γάντι και δεν απαντά εν θερμώ, προκειμένου να μη δημιουργηθεί «τρύπα» εσωστρέφειας, στην τελική ευθείας προς την 6η Μαΐου. Ωστόσο συνολική απάντηση, λένε οι πληροφορίες, στις ενστάσεις που διατυπώνονται θα δώσει ο Ευ. Βενιζέλος το Σάββατο κατά την παρουσίαση των προγραμματικών του δεσμεύσεων στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας».

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.