Έπειτα από έναν δραματικό ημιτελικό που πήγε στην παράταση (2-1), η Μπάγερν ήταν αυτή που προκρίθηκε στον τελικό του Μονάχου, κερδίζοντας τελικά στα πέναλτι τη Ρεάλ με 3-1! Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Ισπανούς, αφού στα πρώτα 15 λεπτά νικούσαν 2-0.

Η Μπάγερν όμως, βρήκε το σθένος και αφού αρχικά μείωσε σε 2-1 στο 28′, οδήγησε το ματς στην παράταση και τελικά στα πέναλτι. Εκεί, μοιραίοι για του Μαδριλένους ήταν οι Ρονάλντο, Κακά και Ράμος (η μπάλα ακόμη αγνοείται), ενώ από τους Βαυαρούς ο Νόιερ έκανε τις δύο πρώτες κρίσιμες αποκρούσεις κρατώντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του. Η Μπάγερν λοιπόν θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Champions League στις 19 Μαΐου στο Μονάχο.

Το γρήγορο 2-0…

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Ρεάλ που στο 5’ κέρδισε πέναλτι σε σουτ του Ντι Μαρία και χέρι του Αλάμπα και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να το εκτελεί άνοιξε το σκορ στο 6’. Και αφού ο Ρόμπεν αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και έχασε την ευκαιρία για το 1-1, στο 14’ ο Ρονάλντο και πάλι, έπειτα από ωραία πάσα του Οζίλ, μπήκε στην περιοχή της Μπάγερν και με πλασέ έγραψε το 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η απάντηση…

Η Μπάγερν, όμως, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της, πήρε τα ηνία του αγώνα δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην Ρεάλ και στο 26’ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Πέπε ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γκόμεζ. Ο Κασίγιας έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Ρόμπεν (27’).

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις και η Ρεάλ εμφανίστηκε κουρασμένη και προσπάθησε να απειλήσει με στημένες φάσεις αλλά τα φάουλ που εκτέλεσε ο Ρονάλντο σταματούσαν πάνω στο Νόιερ. Στο 85’ ο Γκόμεζ έχασε άλλη μια τρομερή ευκαιρία αφού βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας αλλά προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Ρεάλ.

Τίποτα στην παράταση

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε 2-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου η Ρεάλ έδειξε ότι έχει περισσότερες δυνάμεις και προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Κριστιάνο, Κακά… Νόιερ και Ράμος

Στα πέναλτι μίλησαν οι τερματοφύλακες των ομάδων αφού πρώτα ο Νόιερ, απέκρουσε τα πέναλτι των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά. Στη συνέχεια ο Κασίγιας έκανε το ίδιο στις εκτελέσεις των Κρόος και Λαμ. Ο Ράμος όμως έστειλε έξω… από το γήπεδο στο τέταρτο πέναλτι της Ρεάλ και ο Σβαϊνστάιγκερ ευστοχώντας έστειλε την ομάδα του στον τελικό του Champions League για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Η σειρά των πέναλτι:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ
Αλάμπα 0-1
Ρονάλντο – απόκρουση Νόιερ 0-1
Γκόμεζ 0-2
Κακά – απόκρουση Νόιερ 0-2
Κρόος – απόκρουση Κασίγιας 0-2
Αλόνσο 1-2
Λαμ – απόκρουση Κασίγιας 1-2
Ράμος – άουτ 1-2
Σβαϊνστάιγκερ 1-3

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Πέπε, Αρμπελόα, Γκρανέρο – Αλάμπα (χάνει τον τελικό), Ρόμπεν, Γκουστάβο (χάνει τον τελικό), Μπαντστούμπερ (χάνει τον τελικό)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (75’ Κακά), Οζίλ(111΄Γκρανέρο), Μαρσέλο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (106’ Ιγκουαΐν).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μποάτενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ , Γκουστάβο, Ρόμπεν, Κρόος, Ριμπερί (95΄Μίλερ), Γκόμεζ.

 

, από buitre9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.