Η Τσέλσι είπε… game over στο «playstation» της Μπαρτσελόνα

Φαίνεται ότι είναι η χρονιά των Άγγλων! Εν έτει 2012 των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η Τσέλσι έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφού απέσπασε ισοπαλία 2-2 (36′ Μπουσκέτς, 44′ Ινιέστα – 45+2′ Ραμίρες, Τόρες 90+2′) στο «Καμπ Νου», παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 37′ λόγω ανόητης αποβολής του Τέρι και πέρασε στον τελικό του Champions League αφήνοντας έξω το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τη Μπαρτσελόνα.

Το 2012, όμως, φαίνεται ότι σηματοδοτεί και το τέλος εποχής του «playstation» των Καταλανών, που μετά την… υποταγή τους στη Ρεάλ για την Primera, έχασαν και την τελευταία τους ευκαιρία για διάκριση στον τελικό του Μονάχου. Θα πρέπει, πάντως, να αναγνωριστεί στους «Μπλαουγκράνα» ότι ήταν άτυχοι, με δύο δοκάρια, το ένα εκ των οποίων σε εκτέλεση πέναλτι του Μέσι.

Ενώ η Τσέλσι κρατούσε σχετικά εύκολα το «μηδέν», μέσα σ΄ένα δεκάλεπτο διαλύθηκαν τα πάντα. Ο Μπουσκέτς άνοιξε το σκορ στο 35′, μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Κουένκα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τέρι χτύπησε με το γόνατο τον Σάντσες εκτός φάσης, όμως έγινε αντιληπτός από τους διαιτητές και αποβλήθηκε. Στο 43′ ο Μέσι έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ινιέστα ο οποίος έγραψε με πλασέ το 2-0. Η «Μπάρτσα» είχε πια τον έλεγχο και ήταν σε τροχιά πρόκρισης και στο «Καμπ Νου» είχαν αρχίσει οι ετοιμασίες για το… πάρτι, τις οποίες όμως διέκοψε πολύ γρήγορα ο Ραμίρες! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Βραζιλιάνος «κρέμασε» από μακριά τον Βαλντές και διαμόρφωσε σκορ πρόκρισης (αφού είχε νικήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα του «Στάμφορντ Μπριτζ») για την Τσέλσι.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με «σφυροκόπημα», που απέδωσε ένα πέναλτι για τη Μπαρτσελόνα, το οποίο κέρδισε ο Φάμπρεγας από τον Ντρογκμπά. Στο 49′ ο Λιονέλ Μέσι ήταν έτοιμος να σκοράρει για 15η φορά στο φετινό Champions League, όμως η μπάλα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ.

Όσο περνούσε ο χρόνος, τα «φίδια» άρχισαν να ζώνουν τους γηπεδούχους, ενώ οι «Μπλε» του Ρομπέρτο Ντι Ματέο άρχισαν σιγά-σιγά να πιστεύουν στο θαύμα. Στο 83′ με ατομική ενέργεια ο Μέσι έστειλε τη μπάλα ξανά στο «σίδερο».

Η «Μπάρτσα» δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της, καθώς στους δύο ημιτελικούς είχε τέσσερα δοκάρια (!), αλλά αυτό δεν μειώνει την τεράστια επιτυχία της Τσέλσι, που απέκλεισε τους πρωταθλητές Ευρώπης παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και με παίκτη λιγότερο. Κατάφερε όχι μόνο να πετύχει το γκολ πρόκρισης με τον Ραμίρες, αλλά να ισοφαρίσει με τον Φερνάντο Τόρες στο 92′.

Διατητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Ινιέστα, Μέσι – Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Μίκελ, Ραμίρες, Λάμπαρντ

Κόκκινη: Τέρι (37΄)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Μασεράνο, Πουγιόλ, Πικέ (26′ λ.τρ. Ντάνιελ Αλβες), Κουένκα (68′ Τέγιο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (74′ Κεϊτά), Μέσι, Σάντσες.

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ (12′ λ.τρ. Μποσίνγκουα), Κόουλ, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Μεϊρέλες, Ραμίρες, Μάτα (58′ Καλού), Ντρογκμπά (80′ Τόρες).

ΔΟΛ

 

BARCELONA 2-2 CHELSEA Highlights 24.04.2012 από vik2003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.