Μεταξύ 9μμ και 9:30μμ, δηλαδή περίπου δύο ώρες μετά από το κλείσιμο της κάλπης, υπολογίζεται πως θα έχει διαμορφωθεί η τελική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης

Δύο ώρες μετά από το κλείσιμο της κάλπης θα έχουμε την τελική εικόνα του αποτελέσματος, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular LogicΌπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, το υπουργείο Εσωτερικών και η εταιρεία Singular Logic, που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων, συμφώνησαν να λειτουργήσει το βράδυ των εκλογών, το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT). Όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Μ. Λάμπρου, «το σύστημα αυτό διασφαλίζειυψηλή εγκυρότητα γιατί βασίζεται σε πραγματικά αποτελέσματα». Το εν λόγω σύστημα είχε λειτουργήσει και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές 2009, Βουλευτικές 2009, Δημοτικές 2010).

Περίπου 5.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι, που θα επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα (από τα περίπου 20.000 συνολικά), θα έχουν εφοδιαστεί με ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο έχει περαστεί ένα ειδικό λογισμικό που επιτρέπει την αναγραφή και μετάδοση στο κέντρο του υπουργείου Εσωτερικών του εκλογικού αποτελέσματος μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Το συνολικό κόστος της έκδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών, όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση, ανέρχεται στο ποσό των 3.013.500 ευρώ και είναιμειωμένο κατά 20% συγκριτικά με την εκλογική αναμέτρηση του 2009.

www.eklogika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.