Ανακοίνωση με αφορμή την προσπάθεια αποκλεισμού από την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ 100 και πλέον Αντιπροσώπων από το 41ο Συνέδριο της ομοσπονδίας με το επιχείρημα ότι για την ανάδειξή τους ψήφισαν και οι έκτακτοι και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι…

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον αποκλεισμό από το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ των Αντιπροσώπων δέκα πέντε (15) Σωματείων, καθώς και τη μη εγγραφή άλλων στη δύναμη της Ομοσπονδίας, επειδή ψήφισαν ή εγγράφουν ως μέλη τους συμβασιούχους και έκτακτους υπαλλήλους, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για την απαράδεκτη και διασπαστική αυτή απόφασή τους.

Αποκαλύφθηκε ότι, κατά τις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου μας για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της «Δημοτικής Ενότητας» (ΠΑΣΚΕ), ενεργούσαν με σαφείς εντολές της πλειοψη-φούσας παράταξης της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία και μαζί με την καθοδήγηση του δικαστικού αντιπροσώπου και τη σύμπραξη της εφορευτικής επιτροπής, απέκλεισαν τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και δεν τους επέτρεψαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκπροσώπηση τους στην ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση, κόντρα στο Καταστατικό και την απόφαση της Γ.Σ.

Η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ που εκμεταλλεύεται τους συμβα-σιούχους όταν θέλει να φαίνεται ότι είναι η αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία στο χώρο των ΟΤΑ και όταν τους επικαλείται για να υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις, να συμμετέχει σε όργανα διοίκησης όπως είναι τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να παίρνει μέρος σε κοινωνικούς διαλόγους και συμφωνίες με τις κυβερνήσεις. Και υποκρίνεται με το χειρότερο τρόπο και κοροϊδεύει τους συμβασιούχους όταν δήθεν παλεύει για τα αιτήματά τους και ταυτόχρονα αποκλείει μέσα από το άρθρο 1 του Καταστατικού της την εγγραφή τους στα Σωματεία και τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες.

Σε μια περίοδο όπου η ενιαία επίθεση κεφαλαίου, κομμάτων που το υπηρετούν και τρόικας, θα έπρεπε να βρουν απέναντί τους την ενιαία ταξική απάντηση των εργαζομένων, η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) επιμένει να διασπά και να διαχωρίζει τους εργαζόμενους, σε μόνιμους, εκτάκτους και συμβασιούχους. Αντί να υπερασπιστεί τους πιο ευάλωτους και αδύναμους στις πιέσεις και τα εκβιαστικά διλήμματα, τους γυρνά την πλάτη. Η στάση της αυτή είναι εγκληματική και καταδικαστέα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αντιπροσώπους του 41ου Συνεδρίου να ανατρέψουν αυτή την πρακτική με κάθε τρόπο, να τους σταματήσουμε τώρα, βάζοντας στην άκρη τις παρατάξεις που υπηρετούν τα συμφέροντα τρόικας και κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.    Να οργανώσουμε την αντίσταση και αντεπί-θεσή μας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται, να συμβάλλουμε στην άνοδο της πάλης και το συντονισμό της δράσης συνολικότερα στο μαζικό κίνημα για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού πολιτικού συστήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.