Σημαντική ρύθμιση των χρεών της με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων πέτυχε μια δανειολήπτρια από τα Χανιά που είχε οφειλές σε 6 τράπεζες ύψους 103.000 ευρώ περίπου σε έξι τράπεζες

Η εν λόγω δανειολήπτρια, που έχει γιο φοιτητή, έμεινε χήρα και ανέλαβε την αποπληρωμή χρέους του αποθανόντος συζύγου της.
Με σύνταξη 1.100 ευρώ το μήνα αλλά με δόσεις στις τράπεζες στις οποίες δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, το 2010 αποφάσισε να απευθυνθεί στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καθώς αδυνατούσε πλέον να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Η δανειολήπτρια ζήτησε την συνδρομή της Ένωσης για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πράγμα που έγινε, αλλά δυστυχώς η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού απέτυχε.

Φτάνοντας στα δικαστήρια η δανειολήπτρια προσπάθησε να «σώσει» τα περιουσιακά της στοιχεία: μία διπλοκατοικία 140 τ.μ στην πόλη των Χανίων, την οποία αίτησε την εξαίρεσή της, αρκετά στρέμματα αγροτικής γης, στην ενδοχώρα του Ν Χανίων, αυτοκίνητο: MERCEDES ¨έτος κυκλοφορίας το έτος 2005 , το 1/3 σε κάθετη ιδιοκτησία εμβαδού 62 τ.μ

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την απόφασή του αναγνώρισε την οικονομικά και κοινωνικά αδύναμη θέση της δανειολήπτριας και με την απόφασή του ρύθμισε τα χρέη της με τον εξής τρόπο:

Θα πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 ευρώ/μήνα, της δόθηκε ένα έτος περίοδο χάριτος, ενώ μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος για να σώσει από την ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία καλείται να πληρώσει το ποσό των 328,77/μήνα για 19 έτη δηλ.228 μήνες.

Επιπρόσθετα με απόφαση του δικαστηρίου το χρέος της στις τράπεζες υπέστη “κούρεμα ” 28.281″ ευρώ ενώ όλα της τα περιουσιακά στοιχεία διασώθηκαν από κάθε ρευστοποίηση.

 

www.flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.