Κηδεύτηκε την Πέμπτη το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο του Δημήτρη ΜητροπάνουΜε χειροκροτήματα, τραγούδια και την ιαχή «αθάνατος», χιλιάδες κόσμου, αποχαιρέτησαν, την Πέμπτη το μεσημέρι, τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Από το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, αφού η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου, για να ακολουθήσει στις 14:00 η νεκρώσιμη ακολουθία στον ιερό ναό των Αγ. Θεοδώρων.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, πολλά νέα παιδιά, παρέες που ανέβαιναν σιωπηλές και συγκινημένες προς την είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου, κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, κάποιοι άλλοι σιγοψιθύριζαν τραγούδια του και όλοι υπόμεναν καρτερικά να ολοκληρωθεί η νεκρώσιμη ακολουθία ώστε να τον συνοδεύσουν, στην τελευταία του κατοικία.
Και τον συνόδευσαν τραγουδώντας μεταξύ άλλων με τους στίχους «Οσοι με το Χάρο γίναν φίλοι / με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη / στα τρελά τους όνειρα δοσμένοι / πάντα γελαστοί, πάντα γελαστοί / πάντα γελαστοί και γελασμένοι», ή με το «ένα ποτήρι θάνατο να πιω απόψε να μεθύσω» ή με ένα μοιρολόι από τη Θεσσαλία… «Μητσάρα» και «Μήτσο» τον αποκαλούσαν, σιγομιλώντας στις παρέες τους και όπως δήλωσε στο «Βήμα», ένας συνταξιούχος ναυτικός, ο κ. Χρήστος Κατραμάδος, «40 χρόνια με τα τραγούδια του “μεγάλωσα” στη θάλασσα. Είχαμε τα ζεϊμπέκικά του για να ξεχάσουμε τον πόνο μας. Ολο το καράβι τον άκουγε».
Στο τελευταίο αυτό αντίο στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή εκτός από την σύζυγό του, τις δύο κόρες του και την αδερφή του ήταν μεταξύ άλλων οι Λ. ΜαχαιρίτσαςΑλ. ΠρωτοψάλτηΕλ. ΑρβανιτάκηΛ. ΠαπαδόπουλοςΧρ. ΝικολόπουλοςΔ. Μπάσης,Γ. ΚότσιραςΦ. ΚουβέληςΠ. ΛαφαζάνηςΓλυκερίαΦ. ΠλιάτσικαςΔ. ΓαλάνηΘ. ΜικρούτσικοςΦ. ΚουβέληςΓ. ΑνδρεάτοςΣπ. ΧαλβατζήςΛ. ΛαζόπουλοςΣτ. Κραουνάκης.
Στεφάνια μεταξύ άλλων απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Γιώργος και Αννα Νταλάρα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Β. Μαρινάκης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Θύρα 7, ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς και συνεργάτες του, συνάδελφοί του τραγουδιστές κ. α.

Ο κόσμος συνέχισε πολύ ώρα μετά την ταφή να τραγουδά πάνω στην τελευταία κατοικία του Δημήτρη Μητροπάνου την “Ρόζα”, “Πες μου που πουλάν καρδιές”, όλα τα τραγούδια του… Με βαριά βήματα οι θαυμαστές του, συγγενείς και φίλοι αποχωρούσαν, την ίδια ώρα που πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να πλησιάσουν και να αφήσουν ένα λουλούδι στον τάφο του.

Προς την τελευταία του κατοικία ο Δημήτρης… από cosmogr

Ο κόσμος χειροκροτά τον Δημήτρη Μητροπάνο στην… από cosmogr
BHMA + cosmo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.