Αποθέωση για τον 22χρονο

Το εγκώμιο του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος από το καλοκαίρι θα αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Πάρμα, έπλεξε ιταλική ιστοσελίδα, χαρακτηρίζοντας τον άσο του Παναθηναϊκού ως τον Έλληνα Μέσι.

«Ο Μέσι της Ελλάδας ξεμπαρκάρει στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του κειμένου, το οποίο αναλύσει την πορεία του 22χρονου άσου τα τελευταία πέντε χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει αναφορά για τη λίστα του Don Balon με τους 100 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, στην οποία υπήρχε και ο Νίνης, αλλά και για το ενδιαφέρον από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«O Σωτήρης Νίνης είναι ένας 22χρονος αρκετά υποσχόμενος Έλληνας άσος (γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990) με ένα παρελθόν που αποπνέει ήδη μεγάλο σεβασμό.

Δύο φορές καλύτερος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, το 2007 και το 2010, αλλά και νεαρός ρέκορντμαν με τον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου έκανε το ντεμπούτο του στην ηλικία των 17 ετών (4-1 το Αιγάλεω αναφέρουν οι Ιταλοί, το σκορ όμως εκείνου του αγώνα ήταν 1-0) και είχε πάρει το βραβείο του MVP εκείνης της αναμέτρησης.

Μία γρήγορη πρόοδο για το Σωτήρη, ο οποίος είναι γρήγορος πλέι μέικερ, αλλά και ερωτευμένος με την μπάλα. Είναι το είδος του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη εδώ και καιρό.

Μετά από μία άσχημη παρένθεση με προπονητή τον Πεσέιρο, ο οποίος τον έστειλε στην ομάδα Νέων χωρίς δεύτερη σκέψη, έγινε ένα απαραίτητο γρανάζι στη μηχανή του Τεν Κάτε, ο οποίος τον έχρισε αρχηγό και τον έκανε να αισθάνεται σημαντικό.

Σύντομα ήρθε το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα προκριματικά κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας, ενώ είχε σπουδαία εμφάνιση στο Ολίμπικο απέναντι στη Ρόμα (Φεβρουάριος 2010), όπου το μωρό από την Ελλάδα πέτυχε ένα γκολ και έβγαλε δύο σημαντικές ασίστ για την επιτυχία των πρασίνων.

Μετά είχε την τιμή να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί μετά το 1989, σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό “Don Balon”, το οποίο συμπεριέλαβε μαζί του στη λίστα παίκτες όπως ο Μπαλοτέλι, ο Τζαγκόεφ, ο Κροος και ο Πιάνιτς.

Για το πρώην νούμερο “7” του Παναθηναϊκού έρχονται έπειτα οι χαρές της κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου το 2010, πριν τη βραδιά της 2ης Σεπτεμβρίου 2011 που ήταν η τελευταία του εμφάνιση στα γήπεδα.

Η Ελλάδα (Εθνική την οποία επέλεξε να αγωνίζεται παρά τις αλβανικές ρίζες του, παίρνοντας έτσι μέρος και στα τελικά του Μουντιάλ 2010) έπαιζε για τα προκριματικά του Euro 2012 στο Ισραήλ: ο Νίνης πρώτα σκόραρε (ένα σούπερ γκολ), στη συνέχεια όμως τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστών στο γόνατο), θέτοντας σε κίνδυνο τη σεζόν που μόλις είχε ξεκινήσει.

Παρότι έμεινε εκτός δράσης για 6-7 μήνες το φλερτ με την Πάρμα παρέμεινε ισχυρό και έτσι η ομάδα κατάφερε να κερδίσει άλλες που αποθαρρύνθηκαν από τη μεγάλη αποχή του παίκτη λόγω τραυματισμού, ο οποίος είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

Αρχικά, ο Νίνης φαινόταν να προορίζεται για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μία ομάδα που εδώ και καιρό βρίσκεται σε αναζήτηση ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Έλληνα άσου), ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν στο προσκήνιο Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης και Άρσεναλ.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε η επίσημη ανακοίνωση: στο τέλος Ιουνίου, όπου θα ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα τον βρει με την Εθνική Ελλάδας, ο Νίνης θα είναι παίκτης της Πάρμα, της ομάδας που τον ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη.

Ο Νίνης είναι ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην Αιμιλία και είναι ένας ακόμα Έλληνας μετά τους Βρύζα, Γεωργάτο, Παπασταθόπουλο, Τζιόλη, Καραγκούνη, Δέλλα και Μόρα. Με την κίνηση της απόκτησης του Νίνη, η Πάρμα προαναγγέλει ουσιαστικά την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο: Ο “Μέσι της Ελλάδας”, όπως τον αποκαλούν στα μέρη του, φαντάζει ως ο ιδανικός διάδοχος».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.