Χριστός Ανέστη – Ανάσταση από agg44

Χιλιάδες πιστών έσπευσαν στις εκκλησίες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για το “δεύτε λάβετε Φως” και  για να ακούσουν την χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Θεανθρώπου.
Κατάνυξη και στο Φανάρι, όπου εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία και έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη” μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Με τις λαμπάδες και τα κεριά ανά χείρας, μικροί και μεγάλοι πήραν το Άγιο Φως και έδωσαν το Φιλί της Αγάπης.
Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου ακούστηκε από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Φυσικά και τα βαρελότα και τα πυροτεχνήματα δεν έλειψαν, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή.
Τώρα, σειρά έχει το αρνί, που φέτος θα το μπει στη σούβλα και θα ψηθεί, παρά το γεγονός ότι ο καιρός παραμένει άστατος και αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βροχές.

Ο Καιρός
‘Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου 2012. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως πάνω από τις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και πιθανόν της Θεσσαλίας και της Ανατολικής και Κεντρικής Στερεάς θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν πάνω από τις ορεινές περιοχές, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν πάνω από τα ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
http://news247.gr + www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.