Νους... πιο υγιής με δύο ποτηράκια  Ένα – δύο ποτηράκια αλκοόλ οξύνουν τον νου! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, οι οποίοι έκαναν τεστ νοημοσύνης σε 40 άνδρες, οι μισοί εκ των οποίων είχαν καταναλώσει προηγουμένως ποσότητα αλκοόλ αντίστοιχη με 900 ml μπίρας, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πιει καθόλου αλκοόλ.

Οσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ κατάφεραν να απαντήσουν σωστά σε 40% περισσότερες ερωτήσεις από τους νηφάλιους εθελοντές, ενώ απαντούσαν και πιο γρήγορα, με μέσον όρο 12 δευτερολέπτων σε σύγκριση με 15,5 της ομάδας που δεν είχε πιει. «Μελετήσαμε τι συμβαίνει όταν κάποιος κάνει μέτρια, όχι μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Συμπέρασμα
Αυτό που φαίνεται ότι συμβαίνει είναι πως αν θέσεις ένα πρόβλημα σε κάποιον που είναι σε απόλυτα νηφάλια κατάσταση, αυτός συγκεντρώνεται πάνω στην επίλυσή του, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η οπτική του και να μην αφήνει περιθώριο στο μυαλό του να λειτουργήσει πιο δημιουργικά και καινοτόμα.

Αντίθετα, η κατανάλωση λελογισμένων ποσοτήτων αλκοόλ μοιάζει να ”ανοίγει” τη σκέψη» ανέφερε η Τζένιφερ Γουίλεϊ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημοσίευσε τα συμπεράσματά της στην επιθεώρηση «Consciouness and Cognition».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.