http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/cache/155474/155475_featured.jpgΣτη γραμμή αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του MEGA “Ανατροπή” και τον Γιάννη Πρετεντέρη και στην οποία τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να στηθούν οι κάλπες στις 6 Μαΐου “και από πλευράς Βουλής και από πλευράς συμφωνιών”.

“Εγώ μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη. Δεν μπαίνω ούτε για την ισοπαλία ούτε για την ήττα” σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Και πρόσθεσε: “Κι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνω; Το ερώτημα είναι: Θα μείνουμε ακυβέρνητοι ως χώρα; Αναγκαστικά. Όχι από δικό μου αίτιο. Θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές παρά το ακυβέρνητο”.

Υποστηρίζοντας την ανάγκη να υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι “σε μια τέτοια περίοδο που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που απαιτεί να υπάρχουν γρήγορες και ισχυρές αποφάσεις και τολμηρές αποφάσεις, τέτοιου είδους συγκυβερνήσεις, με ασθενείς ηγεσίες και αδύναμες κυβερνήσεις, τις θέλουν μόνον εκείνοι που εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα, εκείνοι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα”.

“Τι θα γίνει εάν ο κ. Βενιζέλος βάλει όρους και πει ότι ‘κάτω από αυτούς τους όρους εγώ δέχομαι’. Μα εδώ πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τι θα γίνει εάν, όχι ο κ. Βενιζέλος, αλλά στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Εγώ θα πρέπει να είμαι δέσμιος των ηττημένων;” ανέφερε ο κ. Σαμαράς αποσαφηνίζοντας ότι δεν δέχεται όρους συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ, στο οποιο χρεώνει την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα.

Παράλληλα, δεν άφησε κανένα περιθώριο για συζήτηση για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού, δηλώνοντας ξεκάθαρα στην ίδια συνέντευξη ότι πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στη Βουλή.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε μετεκλογικά να συνεργαστεί με την κ. Μπακογιάννη, τον κ. Καμμένο ή τον κ. Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι “η κ. Μπακογιάννη έχει πει ότι η αυτοδυναμία είναι εφιάλτης ” και “ο κ. Καρατζαφέρης έχει μια δική του άποψη για την πολιτική που δεν προσιδιάζει με τις δικές μας”.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όποιος ψηφίσει αυτά τα μικρότερα κόμματα τα οποία “φύτρωσαν από τη μήτρα της ΝΔ” θα είναι ουσιαστικά σαν να “δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ” και κάνει λόγο για “κόμματα διαμαρτυρίας που δεν έχουν θέσεις και ιδεολογία”.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανέφερε ότι οι βουλευτές που πήγαν με τον κ. Καμμένο είναι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και ότι οι φωνές τους “είναι φωνές οι οποίες έχουν ταυτιστεί με άναρθρες κραυγές που είναι από το χώρο της Αριστεράς και δεν έχουν τίποτα το καινούργιο να προτείνουν”.

Με τις αναφορές του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να ταυτίσει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. “Όταν ο κ. Παπανδρέου έκανε τη μεγαλύτερη ανοησία που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, ο πρώτος που βγήκε και τον υπερασπίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν ο κ. Βενιζέλος” είπε, ενώ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον υπεύθυνο για τη “μελέτη, επίβλεψη και εκτέλεση του μνημονίου”.

Ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα στην ατζέντα του έχουν η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ο προγραμματισμός της μείωσης της φορολογίας αλλά και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και των κουκουλοφόρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντι στις δημοσκοπήσεις σημειώνοντας περίεργες αυξομειώσεις στην καταγραφή ορισμένων κομμάτων.

“Γνωρίζω ότι επειδή την αυτοδυναμία της ΝΔ πολλοί δεν τη θέλουν και θα την πολεμήσουν με κάθε τρόπο, βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις ορισμένα περίεργα πράγματα. Ξεφουσκώνω, φουσκώνω. Εγώ σας ρωτώ, μόνο για τη ΔΗΜΑΡ πώς είναι δυνατόν να είχε προ δύο εβδομάδων 18% και τώρα να έχει 4%; Είναι τεράστια αυξομείωση, που το θεωρώ τουλάχιστον αφύσικο” επισήμανε και ερωτηθείς “αφύσικο ή και σκόπιμο;”, απάντησε: “Σκόπιμο, αλλά είναι τόσο αφύσικο που το καταλαβαίνει και ο τελευταίος ότι είναι σκόπιμο”.

Δείτε τη συνέντευξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.