Συμβουλές για την προστασία της μηχανής

http://www.newsbeast.gr/files/temp/157576712DC0FE2C3A01A14F64FF6D30.jpgH εικόνα μιας δίτροχης απαστράπτουσας καλλονής όταν βγαίνει από τη βιτρίνα του καταστήματος είναι εντυπωσιακή. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε τη μοτοσικλέτα μας σε αυτήν την κατάσταση; 

• Να θυμάστε πως ο ήλιος δεν είναι ο καλύτερος φίλος των μοτοσικλετών, για αυτό λοιπόν προτιμήστε σκιερά μέρη για να την αφήνετε.

• «Εχθρός» των πλαστικών τμημάτων είναι επίσης η σκόνη, το χώμα, αλλά και το θαλασσινό νερό. Ένα καλό ξέβγαλμα, έστω και μόνο με νερό, είναι απαραίτητο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

• Δώστε προσοχή που την παρκάρετε. Αν την αφήσετε ανάμεσα από αυτοκίνητα, φροντίστε να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να μειώσετε (κατά το δυνατό) την πιθανότητα να την βρείτε «ξαπλωμένη» όταν επιστρέψετε. Αν πάλι τη βάλετε στο πεζοδρόμιο (το ξέρετε ότι παρανομείτε) προσέξτε να υπάρχει άπλετος χώρος για να διευκολύνετε την κίνηση των πεζών αφενός και να αποφύγετε μικρογραντζουνιές αφετέρου.

• Αν τα βράδια την παρκάρετε στο δρόμο, αγοράστε οπωσδήποτε κουκούλα και προσέξτε ιδιαίτερα από ποιο σημείο περνάτε τις κλειδαριές. Αν πάλι έχετε κλειστό χώρο, αλλά η μοτοσικλέτα ίσα που χωράει, καλό είναι να «ντύσετε» τα επίφοβα σημεία (π.χ. γωνίες) με ένα μαλακό υλικό (π.χ. αφρολέξ).

www.Mototriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.