Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη γύρω στις 21.20 το βράδυ, στο τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1! Πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα συνέβη γύρω στις 21.20 το βράδυ, στο τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1, ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο στούντιο.

Άγνωστοι εισέβαλαν στο κανάλι και επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα.

Ο λόγος της ενέργειας, σύμφωνα με το palmosipirou.gr ήταν γιατί την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή ΕΝ ΛΕΥΚΩ o Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.

www.24h.gr

IMG_0751

http://palmosipirou.gr

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την επίθεση στα studio του Ήπειρος Tv1

syriza_logoΠαρακολουθήσαμε χθες το βράδυ το θλιβερό γεγονός της εισβολής στο studio του tv1 και της προσωπικής «επίθεσης» προς δημοσιογράφο του σταθμού, ομάδας «αγνώστων» ως αντίδραση στην τηλεφωνική συνέντευξη ενός Χρυσαυγίτη σε παλαιότερη εκπομπή. Τέτοιες ακραίες ενέργειες ενάντια στην δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης, όχι μόνο δεν πολεμούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά το μέτωπο του φασισμού, που προστατευόμενο και ίσως προβαλλόμενο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ διεκδικεί θέση στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά  αποτελούν βούτυρο στο ψωμί τους και εγείρουν προσχήματα κατασυκοφάντησης και χτυπήματος του κινήματος αντίστασης του λαού. Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, είχαν (και έχουν) το δικαίωμα της απαίτησης βήματος έκφρασης από τον σταθμό για την δημοσιοποίηση των θέσεων και των αρχών τους και όχι της προσωπικής στοχοποίησης. Η δημοκρατία το μόνο που δεν φοβάται είναι ο διάλογος. Αντίθετα, ο φασισμός, το πρώτο πράγμα που κατέλυσε, όπου επεβλήθη ήταν η ελευθερία του λόγου.

Τις στιγμές που με αγωνία παρακολουθούμε την εξέλιξη της υγείας του άτυχου φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής την ώρα του καθήκοντος, καταγράφοντας τον θρήνο και την οργή όλων μας για τον χαμό του συνανθρώπου μας Δημήτρη Χριστούλα, που μπρος στην απελπισία της ανέχειας επέλεξε την αξιοπρέπεια του θανάτου-καταγγελίας, πράξεις σαν την χθεσινή, αποπροσανατολίζουν το κίνημα και αποδυναμώνουν τον αγώνα μας για την ανατροπή του μαύρου μετώπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις αξίες της δημοκρατίας και της συντεταγμένης πάλης των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων, συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα του και ζητά την ψήφο του λαού, για προοδευτική διέξοδο από τον εφιάλτη που απεργάζονται η τρόικα, το κεφάλαιο και οι ντόπιοι επιτετραμμένοι τους και τον καλεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα απαξιώνοντας τον φασισμό και τους προστάτες του.

Τέλος, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την εκτίμησή μας στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο για το ήθος του και την επαγγελματική του ευσυνειδησία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.