Η συνδικαλιστική Αριστερά ήταν μόνιμος θαμώνας στον παράδεισο και ο Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ήταν κάποτε o φόβος και o τρόμος των προέδρων της ΔΕΗ. Πριν από λίγα χρόνια και πριν από το 2009 ο προαναφερόμενος εφορμούσε με ιαχές στα γραφεία των προέδρων της ΔΕΗ, συνοδευόμενος από αλλόφρονες συναδέλφους του.

Μια φορά σε ένα τέτοιο «γιουρούσι» συμμετείχε και ο νυν υπουργός ΠΕΚΑ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που χθες άκουσε τον προαναφερόμενο συνδικαλιστή να απειλεί με απεργίες διαρκείας, αν πωληθούν ή ανταλλαγούν οι τέσσερις λιγνιτικές μονάδες.

Χθες πάντως ο Ν. Φωτόπουλος ήταν απολογητικός για τα ταξίδια των συνδικαλιστών, για τις βόλτες με τα κότερα αλλά και για την ντόλτσε βίτα που απολάμβαναν κάποιοι με λεφτά των φορολογουμένων.

Εκανε επίκληση των αριστερών και σοσιαλιστικών καταβολών του προκειμένου να αποσείσει τις βαριές σκιές που πέφτουν πάνω στο συνδικαλιστικό σωματείο της μεγαλύτερη ελληνικής επιχείρησης. Στη συνέντευξη που έδωσε ήταν παρόντες και 100 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που ζητωκραύγαζαν τον πρόεδρο, όταν έμπλεος επαναστατικότητας έλεγε: «Ας βρεθεί κάποιος να μας πει ότι τα πήραμε, ότι πήγαμε σπίτι του, ότι κάναμε βόλτες με τα κότερά τους».

Η παράσταση που είχε διοργανώσει στο πολυτελές αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ ο πρόεδρος του συνδικάτου Ν. Φωτόπουλος εξελισσόταν καλά, μέχρι τη στιγμή που ρωτήθηκε για την ανάθεση δύο μελετών, για το ίδιο θέμα, στις κόρες του στενού του συνεργάτη και πρώην οργανωτικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ Ρίζου Ρίζου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ρωτήθηκε αν ήξερε ότι η εταιρία που πήρε τη μία μελέτη ήταν της κόρης του κ. Ρίζου. Εκεί ο πρόεδρος δαγκώθηκε και απάντησε: «Δεν το ξέραμε».

Ο κ. Ρίζος Ρίζος (στέλεχος παλαιότερα του Συνασπισμού), που παρευρισκόταν στη συνέντευξη, βροντοφώναξε ότι ήταν τίμιο και ηθικό να δίνει δουλειές της ΓΕΝΟΠ στις κόρες του!

Τότε ο Νίκος Φωτόπουλος αναγκάστηκε, από την τροπή που πήραν τα πράγματα, να τον «αδειάσει» δημοσίως, υποσχόμενος ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα του προεδρείου.

Επίσης, μίνι ενδοσυνδικαλιστική σύγκρουση εκδηλώθηκε, όταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του ΠΑΜΕ (που κατέκρινε τη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ στο θέμα των ταξιδιών), απάντησε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στα ταξίδια και ανέφερε συνδικαλιστή που ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ.

Στο σημείο παρενέβη εν μέσω αντεγκλήσεων εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος είπε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με τη λειτουργία του οργανισμού κοινωνικών εκδηλώσεων της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εμφανίστηκε με διάθεση αυτοκριτικής και αρχάγγελος της κάθαρσης στα συνδικαλιστικά όργανα της ΔΕΗ, παραδεχόμενος ότι έγιναν λάθη. Βέβαια υποστήριξε ότι η επίθεση κατά της ΓΕΝΟΠ είναι ενορχηστρωμένη, επειδή η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζουν την πώληση τεσσάρων μονάδων (τριών στη Φλώρινα και μίας στη Μεγαλόπολη).

Ο Ν. Φωτόπουλος προανήγγειλε ότι ετοιμάζεται να πάρει νέα μετάθεση (προ ημερών μετατέθηκε από τη Διεύθυνση Διανομής στη μονάδα Λαυρίου) σε μία από τις μονάδες της Φλώρινας για να αντισταθεί «στο ξεπούλημα».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αποκάλυψε έγγραφο της Κομισιόν που δίνει προθεσμία στη ΔΕΗ έως τις 20 Απριλίου ώστε να απαντήσει αν συμφωνεί με την πώληση των τεσσάρων μονάδων, όπως προτείνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου απελευθέρωσης της αγοράς λιγνίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο βασίστηκε ο κ. Ρακιντζής, δεν στηρίζει όσα αναφέρει ο επιθεωρητής. Από το πόρισμα δεν προκύπτουν «ούτε υπερτιμολογήσεις ούτε εικονικά τιμολόγια» ανέφερε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.