Κατηγορηματικά διαψεύδει το μέγαρο Μαξίμου τις φήμες που κυκλοφόρησαν από χθες το πρωί για μετάθεση του χρόνου των εκλογών πέραν της 6ης Μαΐου

“Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και φήμες που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Ό,τι έχουμε πει, ισχύει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και τις εξελίξεις, θα μάθουμε και την ημερομηνία των εκλογών” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής είπε ότι “οι εκλογές θα γίνουν κανονικά” και ότι “ισχύουν οι ημερομηνίες” που έχουν τεθεί προς συζήτηση και ερωτηθείς πού οφείλεται η καθυστέρηση στις ανακοινώσεις, απάντησε:”Πρέπει να ολοκληρωθεί στη Βουλή συγκεκριμένο έργο, να περάσουν κάποια νομοσχέδια και υποχρεώσεις. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνει αμέσως η ανακοίνωση”.

Πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη ή την Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να συζητήσει με τον Κάρολο Παπούλια και να συναποφασίσουν την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες.

Την ίδια στιγμή το μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν πρέπει να φτάνουν στη Βουλή άσχετες τροπολογίες και να ενημερώνεται πρώτα το πρωθυπουργικό γραφείο. Στην Ιπποκράτους οι συσκέψεις είναι συνεχείς, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να συνεδριάσει η εκλογική επιτροπή του κόμματος.

Το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε σε ανθρώπους του πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: “Η κρίση πολιτικής στρατηγικής, που ταλανίζει την ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά, κορυφώνεται. Ο κ. Σαμαράς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα, ούτε καν για αυτά που ο ίδιος προσωπικά υπέγραψε και το κόμμα του ψήφισε κατ΄ επανάληψη στη Βουλή. Αντί για μία εθνικά υπεύθυνη στάση, επιλέγει την ανεύθυνη απειλή των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Οι νέες υποσχέσεις του κ. Σαμαρά έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι εγκαταλελειμμένες πια δηλώσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Η ΝΔ χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση με τον εαυτό της”.

Το ΚΚΕ αναφέρεται στο θέμα των εκλογών και σε ανακοίνωσή του τονίζει: “Ο λαός πρέπει να απορρίψει τα τρομοκρατικά διλήμματα και τη συμπαιγνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον εμπαιγμό των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων τα οποία υπόσχονται εύκολη λύση χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ μπορεί να αποκρούσει τη νέα αντιλαϊκή θύελλα”.

“Εδώ έχουμε κάτι πολύ σπάνιο, πάμε σε εκλογές χωρίς να έχουμε ημερομηνία εκλογών! Τι συμβαίνει; Γνωρίζουν τα μέτρα του Ιουνίου, θέλουν τις εκλογές πριν τον Ιούνιο, ταυτοχρόνως όμως φοβούνται ότι η ρευστότητα που δημιουργείται θα προκαλέσει ανήκεστη βλάβη στην πορεία του τόπου. Κι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη μέρα με την είσοδο ενδεχομένως όχι απλώς ανευθύνων αλλά και ακραίων ανευθύνων θα δημιουργήσει τριγμούς στην πορεία της Δημοκρατίας” σχολιάζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Περί debate

Για το θέμα των τηλεμαχιών εν όψει κάλπης τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι “είναι όλως διόλου ακατανόητη και εκτός των κανόνων ενός ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του κ. Βενιζέλου για debate ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Σαμαρά”. “Με ποια κριτήρια προτείνεται να υπάρξει debate μόνο ανάμεσά τους; Μήπως θεωρούν ακόμα ότι εκπροσωπούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα; Διάλογος πρέπει να γίνει με όλους και σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Οι εκλογές που έρχονται πρέπει να γίνουν με όρους δημοκρατίας και ισοτιμίας” σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά η οποία αναφέρει: “Η ισότιμη προβολή των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιβάλλει τη διεξαγωγή ‘ντιμπέιτ’ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και όχι διακρίσεις μεταξύ ‘μεγάλων’ και ‘μικρών’, που, άλλωστε, σήμερα δεν υφίστανται! Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς υπηρετούν την ίδια πολιτική και ομιλούν ταυτόσημα”.

Mega tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.