Ο “Νο1″ αμερικανικός ιστότοπος για θέματα σεξουαλικού trafficking, και μάλιστα ανήλικων κοριτσιών, είναι το Backpage.com. Ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστότοπου είναι η εταιρία Village Voice Media, το 16% της οποίας ανήκει στην Goldman Sachs!

Μάλιστα, ο κολοσσός αυτός της Wall Street έπαθε σοκ όταν έμαθε τι ακριβώς του ανήκει.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος Nicholas Kristof στην εφημερίδα New York Times, μόλις το έμαθαν, μετά από δικές του έρευνες και ρεπορτάζ, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ξεφορτωθούν τις συγκεκριμένες μετοχές.

Πως όμως μπορεί η Goldman Sachs να έχει τόση άγνοια;

Η Backpage.com, που ειδικεύεται σε αγγελίες παροχής ερωτικών υπηρεσιών, και άλλα παρόμοια, έχει ήδη κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στον βιασμό μιας ανήλικης, ενώ 19 Γερουσιαστές έχουν ήδη ζητήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρία να σταματήσει να διευκολύνει τους εμπόρους λευκής σαρκός.

Σύμφωνα με τον Kristof, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Goldman Sachs χρησιμοποίησε την επιρροή της ή την ιδιοκτησιακή της ισχύ, ώστε να πεισθεί η Village Voice Media να σταματήσει να διαφημίζει την πορνεία, ή ακόμη και να ελέγχει τις ηλικίες των χρηστών που εγγράφονται σε αυτήν.

Και όπως καταλήγει, η εν λόγω ιστοσελίδα θα πρέπει να κλείσει, και εν πάση περιπτώσει «θα πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες στους ιδιοκτήτες της».

 

www.nytimes.com

S.A.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.