Τα χρήματα, έφυγαν από τα Γρεβενά και ..πήγαν στον Έβρο…

Σοβαρή εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της μεταστέγασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Γρεβενών στο κτίριο του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star-Fm .gr, το πρώτο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι πως για να εκδοθεί από την Πολεοδομία Γρεβενών άδεια αλλαγής χρήσης του χώρου από εκπαιδευτήριο σε γραφειακή εγκατάσταση, απαιτείται σύμφωνα με τελευταίο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μελέτη ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου την οποία όμως δεν μπορούν να συντάξουν λόγω έλλειψης εμπειρίας και μέσων ούτε οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά ούτε και αυτές της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι αυτό της χρηματοδότησης του έργου αφού με τα νέα δεδομένα που απαιτούν τη θερμομόνωση του κτιρίου που θα ανακαινιστεί, ανεβάζουν τον προϋπολογισμό του έργου γύρω στο 1,3 εκατ. €,  ενώ αρχικά αυτός ήταν στα 900.000 € περίπου, τα οποία μάλιστα με ενέργειες του Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα, είχαν δεσμευθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Σαν να μην έφταναν αυτά, με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το ποσό των 900.000 € που προαναφέραμε, απέμειναν μόνον 200.000 ευρώ για το 2012 ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός δημοπράτησης ενώ τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν στον κωδικό για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο!

Επίσης άγνωστο είναι τι μέλλει γενέσθαι (αν ποτέ ξεκινήσει το έργο) με τη συνέχιση της χρηματοδότησης το 2013 ή ακόμη και μετά τον φετινό Ιούνιο εφόσον η Χώρα μας υποστεί και νέα δημοσιονομική προσαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-Fm.gr, για το ζήτημα που προέκυψε έχει ήδη ενημερωθεί ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας αφού από την πρώτη στιγμή τους είχε δηλώσει πως το είχε πάρει “προσωπικά”, όμως από όσο φαίνεται οι προθέσεις και οι προτεραιότητες της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι διαφορετικές…

Αυτό που απαιτείται είναι άμεση απεμπλοκή του ζητήματος με πολιτική απόφαση που θα λύνει οριστικά το χρόνιο αίτημα των Αστυνομικών των Γρεβενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.