To γράφημα εικονίζει με μπλε χρώμα την τροχιά του αστεροειδή. Η γαλάζια κουκίδα αντιστοιχεί στο σημείο συνάντησης με τη Γη.Η Γη μπορεί να τρόμαξε βλέποντας να την πλησιάζει ένας αστεροειδής σε μέγεθος επιβατικού αεροπλάνου, τελικά όμως ο διαστημικός βράχος την προσπέρασε το πρωί της 1ης Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο αστεροειδής 2013 EG πλησίασε στα 230.000 χιλιόμετρα, βρέθηκε δηλαδή πιο κοντά από ό,τι η Σελήνη (η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι 382.000 χλμ).

Ο βράχος έχει διάμετρο γύρω στα 46 μέτρα και εντοπίστηκε μόλις στις 13 Μαρτίου από το Πρόγραμμα Επαγρύπνησης για Αστεροειδείς της NASA.

Μάλιστα ο 2012EG ήταν ο τρίτος μικρός αστεροειδής που περνά ξυστά από τη Γη σε διάστημα μιας εβδομάδας -δύο μικρότεροι αστεροειδείς είχαν προηγηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Όπως διαβεβαίωσε η NASA, και οι τρεις βράχοι ήταν τόσο μικροί ώστε, σε περίπτωση σύγκρουσης, θα διαλύονταν στην ατμόσφαιρα πριν προλάβουν να φτάσουν στο έδαφος.

Το επόμενο κοντινό πέρασμα αναμένεται στις 4 Απριλίου, οπότε ο αστεροειδής 2012 FA57 θα πλησιάσει τη Γη λίγο πέρα από την τροχιά του φεγγαριού.

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.