«Γνώριζαν ότι συνεισέφεραν αμισθί»

Η ελληνικής καταγωγής Αριάνα ΧάφινγκτονΠεριφερειακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε τελικά την αγωγή χιλιάδων μπλόγκερ κατά του Huffington Post. Οι μπλόγκερ ζητούσαν από την επιχείρηση μερίδιο από το ποσό της πώλησης, υποστηρίζοντας ότι συνέβαλαν στην επιτυχία του, όμως η Δικαιοσύνη έκρινε ότι γνώριζαν ότι συνεισέφεραν αμισθί.

Η αγωγή είχε κατατεθεί από τον Τζόναθαν Τασίνι από κοινού με άλλους 9.000 μπλόγκερ που ζητούσαν 105 από τα 315 εκατομμύρια που κατέβαλε η AOL για την αγορά της δημοφιλούς ιστοσελίδας, το Μάρτιο του 2011.

Όπως υποστήριζαν οι μπλόγκερ με τη δωρεάν εργασία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του Huffington Post και επέτρεψαν στην ιδρύτρια της σελίδας, Αριάνα Χάφινγκτον, να εκμεταλλευθεί την επιτυχία σε βάρος τους.

Αντίθετα ο δικαστής υπογράμμισε ότι «κανένας δεν ανάγκασε» τους μπλόγκερ να συνεισφέρουν αμισθί.

«Δέχτηκαν επανειλημμένα να συνεισφέρουν, χωρίς να περιμένουν να πληρωθούν» εξήγησε ο δικαστής, σύμφωνα με το Reuters.

Ο δικαστής απέρριψε και τον ισχυρισμό ότι η AOL παραπλάνησε τους μπλόγκερ για τα κέρδη που φέρνουν στην επιχείρηση τα κείμενά τους.

Οι μπλόγκερ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα.

Από την αρχή της λειτουργίας του το 2005 το Huffington Post δεχόταν συνεισφορές από τους αναγνώστες του.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.