Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βοσκός σώθηκε από τους λύκους χάρη στα σκυλιά του!

1 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι ζωοκλέφτες, έφτασαν μέχρι και την Καστοριά…
Αντιμέτωπος με τον τρόμο ήρθε ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή της Πυλήνης στην Αιτωλοακαρνανία, όταν βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένος από τρεις πεινασμένους λύκους που κινούνταν απειλητικά εναντίον του!

Για καλή του τύχη, τα τσοπανόσκυλα που φύλαγαν το κοπάδι του αντιλήφθηκαν ότι βρισκόταν σε κίνδυνο και κατάφεραν να τρέψουν σε φυγή τα αγρίμια!
Οι επιθέσεις λύκων έχουν στερήσει γύρω στα 100 γιδοπρόβατα από τους ιδιοκτήτες τους μέσα στο 2011 και, αν δεν υπήρχαν τα σκυλιά, τα χαμένα ζώα θα ήταν πολύ περισσότερα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι ανεγκέφαλοι σκορπούν φόλες στην περιοχή παρασύροντας σε οδυνηρό θάνατο τα άτυχα τσοπανόσκυλα! Μόνο τις τελευταίες ημέρες, ένας κτηνοτρόφος βρήκε νεκρά τέσσερα από τα σκυλιά του και άλλα δύο να χαροπαλεύουν!

*** Σε άλλες περιοχές, όπως το Μακροχώρι της Καστοριάς, ο μεγάλος «πονοκέφαλος» των κτηνοτρόφων είναι οι… ζωοκλέφτες! Μέσα σε μια νύχτα  έκαναν επιδρομή σε δύο στάνες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές και έκλεψαν συνολικά 50 πρόβατα!

*** Κρούσμα ζωοκλοπής καταγράφηκε και στην Κω, όπου οι δράστες εισέβαλαν τις νυχτερινές ώρες σε μια στάνη κοντά στο κάστρο της Αντιμάχειας και άρπαξαν τέσσερα αμνοερίφια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Κυριακή, 1 Απριλίου, 2012 at 19:40 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply