Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απορρίφθηκε η αγωγή χιλιάδων μπλόγκερ κατά του Huffington Post

1 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Γνώριζαν ότι συνεισέφεραν αμισθί»

Η ελληνικής καταγωγής Αριάνα ΧάφινγκτονΠεριφερειακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε τελικά την αγωγή χιλιάδων μπλόγκερ κατά του Huffington Post. Οι μπλόγκερ ζητούσαν από την επιχείρηση μερίδιο από το ποσό της πώλησης, υποστηρίζοντας ότι συνέβαλαν στην επιτυχία του, όμως η Δικαιοσύνη έκρινε ότι γνώριζαν ότι συνεισέφεραν αμισθί.

Η αγωγή είχε κατατεθεί από τον Τζόναθαν Τασίνι από κοινού με άλλους 9.000 μπλόγκερ που ζητούσαν 105 από τα 315 εκατομμύρια που κατέβαλε η AOL για την αγορά της δημοφιλούς ιστοσελίδας, το Μάρτιο του 2011.

Όπως υποστήριζαν οι μπλόγκερ με τη δωρεάν εργασία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του Huffington Post και επέτρεψαν στην ιδρύτρια της σελίδας, Αριάνα Χάφινγκτον, να εκμεταλλευθεί την επιτυχία σε βάρος τους.

Αντίθετα ο δικαστής υπογράμμισε ότι «κανένας δεν ανάγκασε» τους μπλόγκερ να συνεισφέρουν αμισθί.

«Δέχτηκαν επανειλημμένα να συνεισφέρουν, χωρίς να περιμένουν να πληρωθούν» εξήγησε ο δικαστής, σύμφωνα με το Reuters.

Ο δικαστής απέρριψε και τον ισχυρισμό ότι η AOL παραπλάνησε τους μπλόγκερ για τα κέρδη που φέρνουν στην επιχείρηση τα κείμενά τους.

Οι μπλόγκερ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα.

Από την αρχή της λειτουργίας του το 2005 το Huffington Post δεχόταν συνεισφορές από τους αναγνώστες του.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 1 Απριλίου, 2012 at 23:20 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply