Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Φωτιές ανάβει» η συνέντευξη της Βάσως στην Realnews

1 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Βάσω προς Γιώργο: Εκτίθεσαι

Ανταπάντηση της Βάσως Παπανδρέου στην επίθεση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού μετά τη συνέντευξη της στη Real news. «Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, ας προχωρήσει επιτέλους σε ειλικρινή αυτοκριτική ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του. Με την έως τώρα στάση του, δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του. Εκτίθεται» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Βάσω Παπανδρέου.

Νωρίτερα είχε ανάψει φωτιές στο ΠΑΣΟΚ η συνέντευξη της στη Real news με την οποία η πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι «Έγιναν εγκλήματα στη διετία του Γιώργου».  «Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» δηλώνει στη Real news η κυρία Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, αλλά εμείς την αποτελειώσαμε». Η πρώην υπουργός μάλιστα παραδέχεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, πως οδηγούμαστε σε συνθήκες προϊούσας εξαθλίωσης και πως η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τα δάνεια της τρόικας «αν είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση».

Αργά το βράδυ χθες συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου απάντησαν στη Βάσω Παπανδρέου με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, υπογραμμίζοντας ότι «η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει» και ότι «είναι προφανές ότι ήταν απούσα από τη χώρα καθόλη την περίοδο της μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή». Ολόκληρη η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω συνεργατών του, στη συνέντευξη της Βάσως Παπανδρέου στη Real news έχει ως εξής:

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κα. Βάσω Παπανδρέου», τόνισαν κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου, για τα όσα είπε η ανεξάρτητη βουλευτής, αναφερόμενη στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το τέως Πρωθυπουργό.

«Είναι προφανές ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ´ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Έτσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Δεν γνωρίζει ούτε ότι το έλλειμμα έφτασε σχεδόν το 16%, ούτε και το ότι το χρέος υπερδιπλασιάστηκε, την περίοδο Καραμανλή.

Δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν εμπιστευόταν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευε η τότε Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος.

Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για την αδιαφάνεια, τις σπατάλες, τις ολιγαρχίες, τις προνομιούχες συντεχνίες που λεηλατούσαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζει τίποτα για το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια.

Η στάση του κάθε ενός μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά, όπως και απέναντι στις προσπάθειες ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κρίνεται από τον λαό και την ιστορία.

Η χώρα και οι Έλληνες, όμως, πληρώνουν σήμερα όλα αυτά για τα οποία η κα. Βάσω Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως.

Η ίδια, ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μοιάζει να διακατέχεται από επιλεκτική μνήμη για όλα αυτά.
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου της.

Φαίνεται ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα», επισήμαναν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

ΝΔ.: Δικαιώνονται τα όσα έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης που περιοδεύει στην Ήπειρο, υποστηρίξε πως τα όσα είπε η Β. Παπανδρέου στην συνέντευξη της στην Realnews διακαιώνουν  τα όσα έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς για την διετία Παπανδρέου

Σκουρής Βασίλης

This entry was posted on Κυριακή, 1 Απριλίου, 2012 at 20:51 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply