Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Oι Έλληνες προτιμούν να ζουν είτε σε μεγάλη πόλη είτε σε χωριό! Όχι σε μεσαίου πληθυσμού πόλεις…

Μάρτιος 31st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πέντε και πλέον εκατ. Ελληνες ζουν στις πόλεις, σχεδόν άλλοι τόσοι στην επαρχία, αλλά μόλις 1 εκατ. στις πόλεις της περιφέρειας, που εμφανίζει τα χειρότερα στατιστικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση

Αναλυτικά στοιχεία για την αστυφιλία στην Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, στα οποία καταγράφεται σαφώς το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ως προς την ερήμωση της υπαίθρου και την έλλειψη αναπτυξιακών προοπτικών εκτός των μητροπολιτικών κέντρων.
Με βάση τα στοιχεία του περυσινού Ιανουαρίου, 5,3 εκατ. Ελληνες ζούσαν σε πυκνές αστικές περιοχές (πάνω από 300 κάτοικοι ανά τετρ.χλμ.), δηλαδή το 47% του συνολικού πληθυσμού.
Το ποσοστό αυτό είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στην ΕΕ, μετά το Βέλγιο (68%) και τις Ισπανία, Πορτογαλία και Λετονία (49%).
Αλλοι 4,8 εκατ. παραμένουν σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας, δηλαδή το 43% του πληθυσμού,
έκτη υψηλότερη επίδοση μετά τις Ιρλανδία (73%), Σλοβακία (50%), Εσθονία (48%), Ουγγαρία (47%), Ρουμανία (46%).

Αντίθετα, οι υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, με μέση πυκνότητας κατοίκησης, φιλοξενούν μόλις 1,2 εκατ. κατοίκους ή 11% του πληθυσμού, ποσοστό-αρνητικό ρεκόρ στην ΕΕ. Για να γίνει μία σύγκριση με παρόμοιες κλιματολογικά χώρες, ο πληθυσμός που κατοικεί σε μέσου μεγέθους πόλεις φτάνει το 38% στην Ισπανία και το 36% στην Ιταλία (αλλά μόλις το 15% στην Πορτογαλία).

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

Euro Stat

Λ.Π.

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 31st, 2012 at 11:24 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply