Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Σιένα 76-69 και με 3-1 νίκες προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-13 Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη. Στον ημιτελικό, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ήδη έχει πετύχει μία μεγάλη υπέρβαση σε ότι αφορά την Ευρωλίγκα. Στην αρχή της χρονιάς, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως οι Ερυθρόλευκοι, μπορούσαν να φτάσουν στην τελική φάση.

Ο Ολυμπιακός έδειξε  ότι ήθελε τη νίκη (και κατά συνέπεια την πρόκριση) από την αρχή του ματς. Κυρίως έδειξε χαρακτήρα ακόμα και σε σημεία που η Σιένα είχε προβάδισμα στο σκορ.

Το σημαντικό χτύπημα έγινε στην τέταρτη περίοδο. Οι Ερυθρόλευκοι, με σπουδαία άμυνα, άφησαν τη Σιένα χωρίς πόντο στα πρώτα έξι λεπτά και στη συνέχεια, κατάφερε να την περιορίσει όσο ακριβώς έπρεπε για να φτάσει στη νίκη. Ο Νίκος Ζήσης προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να βοηθήσει τη Σιένα να επιστρέψει στο ματς, αλλά ήταν μόνος. Η ιταλική ομάδα στην τελευταία περίοδο είχε 2/16 σουτ!

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, δεν είχε στη διάθεση του τον Ντόρσεϊ  ο οποίος δεν μπορούσε να αγωνιστεί από το χτύπημα στο ματς της Τετάρτης. Ο Κάιλ Χάινς όμως, αγωνίστηκε και για αυτόν. Ο Αμερικανός ήταν πρώτος σκόρερ  μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ έπαιξε και αποτελεσματική άμυνα με αντίπαλο τον Αντερσεν.

Ο Ολυμπιακός, τέλειωσε το ματς με 20/39 δίποντα, 4/22 τρίποντα, 24/29 βολές, 39 ρημπάουντ (17 επιθετικά), έξι κλεψίματα, επτά λάθη, δώδεκα ασιστ και τέσσερα κοψίματα. Η Σιένα, είχε 19/41 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 10/12 βολές, 34 ρημπάουντ, πέντε κλεψίματα, 14 λάθη, πέντε ασιστ, τρία κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69

Ολυμπιακός: Χάινς 19( 8/15 διπ,3/7β. 7ρ) , Άντιτς 5, Σπανούλης 19 (3/7δ,1/2τρ, 10/10β, 2ασ), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 8 (3/3δ, 0/6τρ, 2/2β,9ρ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο 4.

Σιένα: ΜακΚάλεμπ 10 (2), Ζήσης 15 (3/5δ, 2/5τρ, 3/3β) (1), Άντερσεν 13 (1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 6, Ρες, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 3, Μος  5 (1).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ιβκοβιτς, χαρακτήρισε υπέρβαση την πρόκριση της ομάδας, στο φάιναλ-φορ: «Πίστευα ότι θα ήταν  επιτυχία αν έφτανε η ομάδα στο Τοπ 16. Η πρόκριση στο φάιναλ-φορ είναι σφαλώς μία πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά. Φανταστείτε ότι παίξαμε χωρίς τον Ντόρσεϊ, έναν παίκτη που μας άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο. Πιστευω πάντως, ότι μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση» είπε ο Ιβκοβιτς.

Ο Καιλ Χάινς σημείωσε: «Κανείς δεν το περίμενε, αλλά εμείς το θέλαμε πολύ. Επαιξα για όλους και είμαι υπερήφανος για όλους».

Game of the Week Highlights: Olympiacos… από Euroleague_Basketball
Στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, προκρίθηκε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία νίκησε 73-71 την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη. Ετσι, στον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης, περιμένει την ομάδα που θα ξεχωρίσει από το πέμπτο ματς της σειράς Παναθηναικού-Μακάμπι Τελ Αβίβ (την προσεχή Τετάρτη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.