Στη διαβεβαίωση ότι συζητάει με τους πρυτάνεις στην κατεύθυνση της εφαρμογής του νόμου που ψήφισε η ελληνική Βουλή αλλά με διαφορετική τακτική προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

“Ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί νομίζω γιατί έγινε ένα λάθος. Ποιο ήταν το λάθος; Ότι αναθέσαμε σε επιτροπές, έξω από τα πανεπιστήμια και όχι στους πρυτάνεις και όχι στις αρχές που έχουν εκλεγεί και που είναι υποχρεωμένες να τον εφαρμόσουν και που αν δεν τον εφήρμοζαν θα είχαν παράβαση καθήκοντος, αντί να εμπιστευτούμε λοιπόν και να αναθέσουμε στις πρυτανικές αρχές, το αναθέσαμε σε επιτροπές με καθηγητές που δεν είναι στις πρυτανικές αρχές οι οποίες πήγαιναν να διεξαγάγουν τις εκλογές κλπ.

Ο διάλογος τον οποίο κάνω είναι να καλέσω σε ένα τραπέζι τους πρυτάνεις, να συζητήσουμε, με κίνητρο και με σκοπό να εφαρμοστεί ο νόμος. Και θέλω να σας πω ότι και οι πρυτάνεις θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο και δεν θέλω να πω ότι αλλάζει ο νόμος, ότι ξηλώνεται ο νόμος, όλα αυτά τα πράγματα είναι προβοκατόρικα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και αυτό πάω να κάνω”, τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Όπως σημείωσε, δεν έχει κόντρα με την κα Διαμαντοπούλου ενώ ξεκαθάρισε ότι η προειδοποίηση για την παραίτησή του ήταν έντιμη και παραμένει εάν δεν δοθούν χρήματα στα ΑΕΙ.

“Είναι μια προειδοποίηση έντιμη, με φώναξαν τα δυο μεγάλα κόμματα, και όλη η κυβέρνηση που τέλος πάντων είναι μια κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κάνει ορισμένα πράγματα να βοηθήσω. Λοιπόν, προσπαθώ ακριβώς αυτή τη γραμμή να βοηθήσω. Και ξέρετε, περισσότερο από τα ΑΕΙ, το θέμα μου είναι να γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, να βρίσκονται τα βιβλία Ιούλιο και Αύγουστο στα σχολεία, αυτά είναι τα κύρια θέματά μου και κατά τα άλλα φωνάζω και τους πρυτάνεις και κάθομαι κάτω και συζητάω για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Εάν αυτή η τακτική θεωρείται ότι δεν είναι σωστή, τότε δεν έχει λόγο η ύπαρξή μου εκεί. Νομίζω ότι όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι και δεν έχεις μια βοήθεια δεν έχεις άλλο λόγο και εγώ πει ότι ούτε για δουλειά ψάχνω, ούτε αξιώματα ζητώ, ούτε έχω εξάρτηση από κανένα κόμμα, ούτε πρόκειται να πολιτευτώ, επομένως είμαι ελεύθερος όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω και δεν με βοηθούν να βοηθήσω, αλλά ξέρετε υπάρχει η δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας που λέει ότι για φέτος δηλαδή για φέτος τον Ιούνιο θα ισχύσει το παλιό σύστημα, δηλαδή ο προϋπολογισμός θα είναι όπως είναι σήμερα”, κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την άποψη ότι με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων σταματάει ένα μέσο πίεσης του κράτους προς αυτά ώστε να εκλέξουν πρυτανικά συμβούλια, ο κ. Μπαμπινιώτης επισήμανε λέγοντας: “Μπορεί να ξεκινήσει ένα κράτος, μια πολιτεία, ένα διάλογο με 24 Πανεπιστήμια, 16 ΤΕΙ, λέγοντάς τους ότι δεν σου δίνω λεφτά; Και να το δούμε και στην πράξη. Ήδη έχουν δοθεί για να δούμε αν τηρήθηκε αυτό, ήδη έχουν δοθεί το 25%, έχει δοθεί. Τον Ιούνιο τελειώνει το έτος, δεν μπορεί μέχρι τον Ιούνιο να έχουν γίνει εκλογές επομένως δεν μπορούν να μην δοθούν αυτά τα χρήματα διότι θα κλείσουν τα Πανεπιστήμια, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν ή θα βγουν στους δρόμους και θέλω να προλάβω ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Πρέπει να δούμε τα πράγματα με μια νηφαλιότητα, διαφορετικά θα τρέχουμε πίσω από τα πράγματα ενώ πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε πριν”.

Mega tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.