Επισήμως επέστρεψε ο κ. Μ. Τζίμας το βράδυ της Τετάρτης

Αφεση αμαρτιών έλαβαν τέσσερις διαγραφέντες της ΝΔΠολιτική μεταμέλεια – με την υπογραφή τους μάλιστα και σε κείμενο- για την… αμαρτία της καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου επέδειξαν τέσσερις από τους διαγραμμένους της ΝΔ. Με την πολιτική… «εξομολόγησή» τους, στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τασούλα και στον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο, με τους οποίους συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, πήραν το «αντίδωρο» της επιστροφής στην Κ.Ο. και στο κόμμα.

Οι τέσσερις διαγραμμένοι έλαβαν άφεση αμαρτιών από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και άνοιξαν οι… πύλες του κόμματος που έχει κηρύξει πανστρατιά για τις εκλογές.

Οι βουλευτές κκ. Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Κ. Παπασιώζος (Αρτας), Μ. Τζίμας(Δράμας) και Γ. Καρασμάνης (Πέλλας) συναντήθηκαν με τους κκ. Τασούλα και Λυκουρέντζο, συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επιστροφής τους, η οποία οριστικοποιήθηκε, αλλά γίνεται με…δόσεις.

Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Ν.Δ., όπως είχε προαναγγείλει το Βήμα, γνωστοποιήθηκε ότι ο βουλευτής κ. Τζίμας εντάσσεται στην Κ.Ο. του κόμματος και σχετική επιστολή θα αποστείλει το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικο.

Οι διαγραμμένοι βουλευτές που είχαν τηρήσει προσεκτική στάση τις τελευταίες ημέρες, αποφεύγοντας να πυροδοτήσουν ένταση και να μιλήσουν επικριτικά για την ηγεσία της ΝΔ υπέγραψαν μια επιστολή, την οποία είχαν συζητήσει εκ των προτέρων με τους κκ. Τασούλα και Λυκουρέντζο, που απευθύνεται προς τον κ. Σαμαρά.

Με την επιστολή τους (τη συνέταξε ο κ. Τζίμας) προς τον πρόεδρο της ΝΔ, η οποία εστάλη την Τρίτη το βράδυ, δηλώνουν την πίστη τους στην ηγεσία και ότι είναι αποφασισμένοι να στρατευθούν στον αγώνα που θα δώσει το κόμμα και ο κ. Σαμαράς για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, όπως και άλλοι, η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α΄ Αθηνών) και οι κκ. Κ. Γκιουλέκας (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Γ. Βλάχος (Αττικής) είχαν ψηφίσει την δανειακή σύμβαση, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ ότι επιθυμούν να επιστρέψουν, ενώ έχουν προβεί σε υποστηρικτικές δηλώσεις.

Η επιστολή «μετάνοιας»
Η επόμενη κίνηση, η οποία πιθανότατα θα γίνει ίσως και σήμερα, είναι να ανακοινωθεί και επισήμως η επιστροφή των άλλων τριών, των κκ. Παπασιώζου, Καρασμάνη και Βαγιωνά, οι οποίοι απέστειλαν πανομοιότυπη επιστολή στον κ. Σαμαρά.

Η επιστολή του κ. Τζίμα είναι η ακόλουθη:
«Κύριε Πρόεδρε, κηρύξατε πανστρατιά για την ανόρθωση της πατρίδας μας. Είμαι παρόν. Πιστεύω πως μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα οδηγήσει τον τόπο μας σε μια πορεία προόδου και ευημερίας των συμπατριωτών μας. Σας έλαχε να είστε ο Πρωθυπουργός που σε λίγες εβδομάδες που θα πάρει στα χέρια του τις τύχες των Ελλήνων. Από τη μάχη αυτή δεν μπορεί να λείψει κανείς. Σας τιμώ και σας εμπιστεύομαι. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρξε πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα σε σας και την παράταξή μας. Θέλω επίσης να σας τονίσω ότι δεν αμφισβητώ τη συνέπεια και τον αγώνα κανενός συναδέλφου και όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για να αλλάξει επιτέλους σελίδα η πατρίδα μας. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μεγάλη μάχη στην εκλογική μου περιφέρεια, όπως κάνω εδώ και δεκαετίες για μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Η μάχη αυτή υπερβαίνει προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις. Είμαι στη διάθεσή σας να με αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε».

Στο δρόμο της επιστροφής και οι άλλοι τρεις
Αυτή τη στιγμή η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι τι θα γίνει με την κυρία Βόζεμπεργκ και τους κκ. Γκιουλέκα και Βλάχο, οι οποίοι είχαν και αυτοί επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας έστειλε ξεχωριστή –δική του- επιστολή και είναι στο δρόμο της επιστροφής, η οποία αναμένεται να γίνει και για τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Οι περισσότεροι από τους επτά, εκτός και εάν κάποιος δεν επιθυμεί για προσωπικούς λόγους, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Η περίπτωσή τους όμως θέλει ειδικό χειρισμό, διότι στις περιφέρειές τους, υπάρχουν ήδη νυν βουλευτές που αντιδρούν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις που επέστρεψαν δεν αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα, παρά μόνο γκρίνιες παρασκηνιακές από υποψηφίους.

Η επιστροφή και των τεσσάρων, αφού είχαν προηγηθεί οι επίσης διαγραφέντες βουλευτές που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, οι κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Ζ. Τζηκαλάγιας, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Αλ. Δερμετζόπουλος (Έβρου), εντείνει το κλίμα αναστάτωσης στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.

Με πολλούς πολιτευτές και υποψηφίους να θυμούνται ακόμα τη φράση του κ. Σαμαρά στην κρίσιμη Κ.Ο. ότι «δεν θέλω τζάμπα μάγκες υποψηφίους», την παραμονή της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου, η κατάσταση είναι περίεργη.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υποψήφιοι δυο ταχυτήτων» λένε πολλοί και αδυνατούν να κατανοήσουν αυτές τις ενέργειες, παραγνωρίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο που λέγεται «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του κ. Π. Καμμένου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.