Ο ομογενής Πολ Μπαμπακίτης από τη Νέα Υόρκη ήταν έναν από τους επιβάτες, που ανέκοψε το ψυχωσικό επεισόδιο πιλότου της JetBlue – Δείτε τι δηλώνει μετά την επιχείρηση “ακινητοποίησης” (Vids)

Έλληνας ομογενής, συνταξιούχος αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη, είναι ο ένας από τους επιβάτες που “αναχαίτισαν” τον πιλότο που έχασε την ψυχραιμία του στον αέρα κι ενώ η πτήση της JetBlue κατευθυνόταν στο Λας Βέγκας.

Ο πιλότος του αεροσκάφους υπέστη ψυχωσικό επεισόδιο εν πτήσει και άρχισε να φωνάζει “θα συντριβούμε. Κάντε την προσευχή σας”, με αποτέλεσμα ο συγκυβερνήτης να τον κλειδώσει εκτός πιλοτηρίου, πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας.

Τον εκτός ελέγχου πιλότο καθήλωσαν στο έδαφος έξι ή εφτά επιβάτες, ένας εκ των οποίων ήταν ο Ομογενής Πολ Μπαμπακίτης.

“Ο πιλότος άρχισε να τρέχει και να χτυπιέται στην πόρτα του πιλοτηρίου, φωνάζοντας, πρέπει να κατεβάσουμε αυτό το αεροπλάνο. Τότε, οι δύο αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, ενώ έξι με εφτά μεγαλόσωμοι άνδρες εμφανίστηκαν από το πουθενά και τον έριξαν κάτω. Ήταν σαν να βρισκόμασταν σε γυρίσματα ταινίας”, είπε στο CNN μία από τους επιβάτες.

Ερασιτεχνικό βίντεο επιβάτη της πτήσης, δείχνει το περιστατικό, ενώ ακούγεται η φωνή του πιλότου, ο οποίος έκανε αναφορά στο Ιράν και το Ιράκ.

 

“Σκέφτηκα, ότι δεν έπρεπε να μπει ξανά στο πιλοτήριο. Φοβήθηκα, ότι θα έριχνε το αεροσκάφος, αντί να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση”, είπε ο κος Μπαμπακίτης.

“Έχω εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά δεν περίμενα ότι θα μου συνέβαιναν στα 30.000 πόδια”, πρόσθεσε.

Ο πιλότος μετά την απομάκρυνσή του από το αεροσκάφος, μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου παρακολουθείται.

Εκ μέρους του FBI, η πράκτορας Λίντια Μες, δεν έκανε κανένα σχόλιο, παρά μόνο ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για το συμβάν.

Σοφία Κατσαρέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.