Μέτοχος της Γιουβέντους ο Καντάφι

http://www.skai.gr/files/temp/C83D15D198411820422DC263F3EC1179.jpgΣτα χέρια της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας βρίσκονται περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας στα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται μετοχές σε κορυφαίες ιταλικές επιχειρήσεις, όπως ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος UniCredit, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, η ενεργειακή εταιρεία Eni και η Finmeccanica που δραστηριοποιείται στην αεροναυπηγική.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης την κατάσχεση μετοχών της Γιουβέντους ενώ βρέθηκαν και συμβόλαια για 150 στρέμματα γης στην Παντελερία, ένα νησί μεταξύ της Σικελίας και Τυνησίας, καθώς και ενός κτιρίου στη Ρώμη.

Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικό αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) στη Χάγη. Το ΔΠΔ επιδιώκει την έκδοση του γιου του Καντάφι, Σεΐφ αλ-Ισλάμ από τη Λιβύη με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ο Καντάφι σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011 μετά τη σύλληψή του από δυνάμεις των ανταρτών κοντά στην γενέτειρά του Σύρτη.

Στέλιος Κάνδιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.