Οι πιο «δυνατές» αποχρώσεις που αυξάνουν τις αθλητικές επιδόσεις

Το χρώμα μετράειΌσο περίεργο κι αν φαίνεται, είναι αλήθεια. Το χρώμα των ρούχων µας παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά µας, ακόμα και όταν κάνουμε γυμναστική.

Νομίζετε πως η επιλογή των χρωμάτων των ρούχων που φοράτε κάθε φορά που αθλείστε είναι τυχαία; Φυσικά και όχι. Εξάλλου αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνει και µια πρόσφατη έρευνα που έγινε από διδακτορικούς φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι –όπως συμβαίνει και σε αρκετούς ακόμα τομείς της καθημερινότητάς µας, όπως στη δουλειά, στις σχέσεις, στις κοινωνικές µας συναναστροφές– τα χρώματα που διαλέγουμε να φοράμε όταν ασκούμαστε φαίνεται ότι έχουν τη δική τους δυναμική και εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Εκφραστείτε ελεύθερα

Όπως αποδεικνύεται στατιστικά από την έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ευκαιρία όταν γυμνάζονται να φορέσουν έντονα χρώματα που ίσως δεν αρμόζει ή δεν τολμούν να φορέσουν τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, π.χ. στην εργασία τους.

Αυτό μάλιστα φαίνεται ότι λειτουργεί σχεδόν «λυτρωτικά», αφού τις βοηθάει να εκφραστούν πιο ελεύθερα µε αποτέλεσμα να ευνοούνται η ψυχολογία, η διάθεση, η αυτοπεποίθηση και φυσικά η απόδοσή τους κατά την άσκηση.

Τα πιο «δυνατά» χρώματα

Αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο κατάλληλα χρώματα για να αυξήσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στη θέα του κόκκινου χρώματος αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ενεργοποιούνται και κάποια σημεία στον υποθάλαμο του εγκεφάλου που σταθεροποιούν τη θερμοκρασία του σώματος, την όρεξη και τα επίπεδα ενέργειας.

Έτσι, κατ’ επέκταση, ανεβαίνουν και οι επιδόσεις µας στη γυμναστική. Παρόμοια επίδραση έχει και το πορτοκαλί αλλά και όλες οι παραπλήσιες αποχρώσεις του. Έχετε λοιπόν ένα λόγο παραπάνω να επενδύσετε στην κατακόκκινη φόρμα που έχετε βάλει στο µάτι.

www.myworld.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.