Και ο ΟΣΦΠ να πάρει προβάδισμα

Να διπλασιάσουν τις νίκες τους και να πάρουν προβάδισμα με 2-1 στις σειρές των προημιτελικών της Ευρωλίγκα θα επιδιώξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στους αγώνες που δίνουν ενάντια σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σιένα την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας και πλέον έχουν τη δύσκολη αποστολή να περάσουν νικηφόρα (21:45) από την «καυτή» ατμόσφαιρα της «ΝΟΚΙΑ Αρίνα» στο Τελ Αβίβ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» μέσα στην Ιταλία απέναντι στη Σιένα στον πρώτο αγώνα τους και τώρα έχει δύο αναμετρήσεις στην έδρα του για να κάνει το 3-1 και να πάρει την πρόκριση για το φάιναλ-φορ.

Οι προπονητές των ελληνικών ομάδων, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς, γνωρίζουν καλά πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Το καλύτερο και το χειρότερο είναι σενάρια υπαρκτά και οι αντίπαλοί τους… ικανοί για όλα. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου) θα εξαρτηθεί από το πόσο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι θα είναι οι παίκτες τους από εδώ και πέρα και γι’ αυτό τους ζήτησαν να ξεχάσουν τους πρώτους δύο προημιτελικούς, αν θέλουν να έχουν τύχη σε αυτούς που απομένουν.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το πρωί για το Τελ Αβίβ, με τον Ρομέιν Σάτο να συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο και προπονήθηκε κανονικά χθες με την ομάδα. Απουσίες δεν αντιμετωπίζει ούτε ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ. «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκεί. Πρέπει να παίξουμε επιθετική άμυνα από το πρώτο λεπτό. Να μην αφήσουμε να μας ξεφύγει ο έλεγχος. Επειτα από δύο παιχνίδια στην Ελλάδα, δεν περιμένουμε κάτι να μας εκπλήξει. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Κάθε ματς στη σειρά αυτή είναι διαφορετικό» δήλωσε ο Ομπράντοβιτς κατά την αναχώρηση της αποστολής. Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε από την πλευρά του: «Να κερδίσουμε στο Ισραήλ δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα, πολύ καλύτερη από εκείνη που παίξαμε στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, γιατί τους αφήσαμε και πήραν μεγάλα σουτ. Eχουμε δυο παιχνίδια μπροστά μας και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη».

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη, στο ΣΕΦ με τη Σιένα. Η ψυχολογία των παικτών του Ιβκοβιτς είναι ανεβασμένη, αφού με τις δύο εμφανίσεις τους στη Σιένα γέμισαν αυτοπεποίθηση. Πλέον πιστεύουν στους εαυτούς τους και στην ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Σε συνδυασμό με την παρουσία των φιλάθλων τους, το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή σε φάιναλ φορ μετά από ένα χρόνο απουσίας αποτελεί αντικειμενικό στόχο. Στη χθεσινή προπόνηση ο μόνος που δεν συμμετείχε ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, καθώς ανέβασε πυρετό (ίωση) και παρέμεινε κλινήρης. Απουσίες, εκτός από τη δεδομένη του Ριμάντας Καουκένας, δεν αντιμετωπίζει ούτε η ιταλική ομάδα. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως αποφασισμένοι για το «διπλό» θα είναι οι παίκτες της Σιένα, θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση και μόνο με συγκέντρωση επί… 80 λεπτά, θα αναδειχτεί νικητής ο Ολυμπιακός στα δύο συναρπαστικά -όπως αναμένονται- παιχνίδια, επί ελληνικού εδάφους.

Στα άλλα δύο ζευγάρια, της προημιτελικής φάσης, υπάρχουν ήδη φαβορί, δηλαδή ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, που μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η σειρά μεταφέρεται αυτή την εβδομάδα στην έδρα των… αδύναμων. Δηλαδή η ΤΣΣΚΑ ταξιδεύει στο Μπιλμπάο και η Μπαρτσελόνα στο Καζάν της Ρωσίας. Η λογική λέει πως και οι δύο, ΤΣΣΚΑ και «Μπάρτσα», είναι σε θέση να πετύχουν τουλάχιστον μία νίκη στους δύο αγώνες στην έδρα των Μπιλμπάο και Ούνιξ, αντίστοιχα, αλλά μένει να το αποδείξουν και στο παρκέ, για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα των τρίτων αγώνων για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 27/3 21:45
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 27/3 19:00
Μπιλμπάο (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 28/3 20:00
Ολυμπιακός-Σιένα (Ιταλία) 28/3 21:00

Τα αποτελέσματα στους δύο πρώτους αγώνες 

1οι Αγ. 20-21/3  2οι Αγ.22-23/3
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)      93-73         92-94 παρ.     (1-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)   78-66         66-63          (2-0)
Σιένα (Ιταλία)-Ολυμπιακός                   75-82         81-80          (1-1)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπιλμπάο (Ισπανία)     98-71         79-60          (2-0)

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.