ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης, από τον Βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ  Ζήση Τζηκαλάγια

Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Βοΐου και προσωπικά τη Δήμαρχο κυρία Ορφανίδου, για την πρόσκληση στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δυστυχώς όμως λόγω υποχρεώσεών μου δεν μπορώ να παραστώ, αφού βρίσκομαι στην Κορυτσά, καλεσμένος του γενικού πρόξενου, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειό μας.

Ένα από τα νομοθετήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν ο απαράδεκτος νόμος 4018/11, περί ασύλου των αλλοδαπών, ο οποίος μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνητικό πεδίο κάθε είδους λαθρομετανάστη. Ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει την επομένη των εκλογών. Θα δώσουμε μάχη γι’ αυτό. Όλος αυτός ο συρφετός λαθρομεταναστών που έχει συγκεντρωθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα, πρέπει να καθαρίσει. Να συγκεντρωθούν δηλαδή σε κέντρα υποδοχής μεταναστών ή λαθρομεταναστών και μετά από προσωρινή φύλαξη, να δρομολογείται άμεσα η απέλασή τους. Αυτά τα κέντρα υποδοχής όμως είναι αφύσικο να δημιουργηθούν σε παραμεθόριες περιοχές. Δε συνάδει ούτε με την ιστορία μας, ούτε με τον πολιτισμό μας, αλλά κυρίως με τους εθνικούς κινδύνους που εγκυμονούνται για το μέλλον των συνόρων της πατρίδας μας και του τόπου μας ειδικότερα.

Εκατοντάδες ακατοίκητα νησιά και κατά δεύτερο λόγο βραχονησίδες, μπορούν με αυτόν τον τρόπο και κρατική μέριμνα να εποικιστούν. Έτσι βοηθάμε και τον εθνικό σκοπό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που είναι δρόμος για την ανάπτυξη, μέσα από την πρόταση και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, για ανακήρυξη της ΑΟΖ. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανένα ακατοίκητο νησί δεν έχει ΑΟΖ.

Η Νεάπολη είναι δική μας περιοχή. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στην περιοχή. Μαζί με τους πολίτες, θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο θλιβερό ενδεχόμενο, που θα έχει άμεση συνέπεια την αποσάθρωση του κοινωνικού μας ιστού. Όλοι μαζί μπορούμε. Ας θυμηθούμε τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη και λόγω των ημερών «…Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ…»!

Με εκτίμηση,
ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.