«H επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 έχει για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Με όπλα τον πατριωτισμό, την πίστη και την ομοψυχία οι Έλληνες αποτίναξαν τον τούρκικο ζυγό και απελευθέρωσαν την πατρίδα.

Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται πάλι μπροστά σε μεγάλες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις και αντιμετωπίζει μια σύνθετη απειλή, καλούμαστε όλοι να πραγματοποιήσουμε μια νέα ιστορική μετάβαση.

Η αλλαγή που καλούμαστε να κάνουμε ως χώρα και ως κοινωνία δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ανώδυνη. Είναι όμως αναγκαία. Χρέος μας είναι να εξαλείψουμε όλες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, να αλλάξουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις και να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ώστε να εκπληρώσουμε ένα ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές.

Η συγκεκριμένη ημέρα ενισχύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση με την ανάκληση στη μνήμη μας ενός ένδοξου παρελθόντος. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και αισιόδοξοι για τη νικηφόρα έκβαση του τεράστιου αγώνα που δίνουμε σήμερα ως χώρα και ως κοινωνία.

Με σύμμαχό μας την ιστορία και όπλα μας τη σκληρή δουλειά την αλληλεγγύη, την υπομονή και επιμονή, η 25η Μαρτίου του 1821 μπορεί να αποτελέσει το φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα
καλύτερο μέλλον για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.
Χρόνια Πολλά σε όλους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.