Μετά την επιστροφή του από την Ισπανία και την Πορτογαλία τη Δευτέρα θα αποφασίσει ο Αντώνης Σαμαράς για το εάν, πώς και πότε θα επιστρέψουν στο κόμμα οι επτά διαγραμμένοι βουλευτές που ψήφισαν στη Βουλή «ναι» στη δανειακή σύμβαση. Πρόκειται για τους Μαργαρίτη Τζίμα (Δράμας), Γιώργο Βλάχο (Αττικής), Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α’ Αθηνών), Κώστα Παπασιώζο (Αρτας), Κώστα Γκιουλέκα (Α’ Θεσσαλονίκης), Γιώργο Καρασμάνη (Πιερίας) και Γιώργο Βαγιωνά (Χαλκιδικής).

Τόσο οι επτά όσο και η ηγεσία της Ν.Δ. κρατούν στάση (θετικής) αναμονής. Χθες, πάντως, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του (Βήμα FM) τάχθηκε υπέρ της επιστροφής, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι όποιος βουλευτής από αυτούς που έχουν διαγραφεί από την Κοινοβουελυτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν έχει ενταχθεί σε άλλον κομματικό σχηματισμό και εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει υπό προϋποθέσεις αυτό το αίτημα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό». Από τη μεριά της, η βουλευτής Α’ Αθηνών Ελίζα Βόζερμπεγκ σε συνέντευξή της (Real) είπε: «Σέβομαι την απόφαση του κόμματος της Ν.Δ. και δεν έχω παρά να περιμένω».

Από τη μεριά του ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Ν.Δ. αποδομεί σημείο σημείο τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε σημείωμα που εξέδωσε και με τίτλο «Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση» επισημαίνεται «η αγωνία του κ. Βενιζέλου να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην περιδίνηση μιας πρωτοφανούς κρίσης και στα πρόθυρα της οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας. Το ίδιο αγχωτική είναι η προσπάθειά του να εμφανίσει τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών ως επιτυχημένη. Και γι’ αυτό η ρητορική του υπερβολή δεν είναι ικανή ούτε να του εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ούτε να τον αναγάγει, όπως αυτοπροβάλλεται, σε ρόλο εγγυητή για την πορεία της χώρας.

Πολλώ δε μάλλον που ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών τους προηγούμενους μήνες προέβη σε πλήθος αντιφατικών αποφάσεων και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων». Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνονται τα όσα έχει πει, από τον «πάτο του βαρελιού» μέχρι το «χαράτσι της ΔΕΗ» και την μπλόφα με την τρόικα.

Νίκος Ελευθερόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.