Τι άλλο να κάνει ο Κίτσος για την Τασούλα; Μέχρι και GPS στον γάιδαρο έβαλε και τελικά κέρδισε και την καρδιά της αλλά και τους τηλεθεατές. Γιατί ο Νίκος Ορφανός, ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας, κατάφερε να αποδείξει ότι ο καλός ηθοποιός ξεχωρίζει ακόμη και μέσα από μια διαφήμιση. «Πρόκειται για δύο ρόλους που μόνο επαγγελματίες ηθοποιοί θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας γιατί απαιτούν κινησιολογία, πρόζα, αντιδράσεις.

Είναι μια μίνι σειρά, η οποία γυρίστηκε με επαγγελματισμό από κινηματογραφικό συνεργείο. Δεν είναι ωραίο που μια πολυεθνική εταιρία κάνει μια τόσο ρωμαίικη καμπάνια; Βγήκε ένα πολύ ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι κιτς και δεν κοροϊδεύει τους ήρωες. Απλά είναι αστεία η φάση». Ο κ. Ορφανός τονίζει ότι εκτιμά τον κόσμο της διαφήμισης, καθώς οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρες, σε αντίθεση με μια ταινία που μπορεί να πλασάρεται ποιοτική και να είναι, όπως τη χαρακτηρίζει, «μια σάχλα». «Η διαφήμιση είναι μια δουλειά που έχω απολαύσει, μου προσέφερε οικονομικές απολαβές. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κάνω κάτι τέτοιο. Δεν είναι ωραίο να εκπλήσσεις το κοινό; Είναι αστείο να λέει κάποιος “δεν κάνω διαφήμιση”. Σε όλους αρέσει να κάνουν διαφημιστικά αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν όλοι. Δεν είναι εύκολο να μεταδόσεις το μήνυμα και να είσαι ευχάριστος. Θέλει ικανότητα. Αλλοι δεν την έχουν, άλλοι φοβούνται να δοκιμάσουν κι άλλοι νιώθουν ανασφάλεια».

Το σίγουρο είναι ότι όλοι πια στον δρόμο τον φωνάζουν «Κίτσο». Και ο γιατρός Λαπάκης του «Νησιού»; Ξεχάστηκε τόσο γρήγορα; Ο ηθοποιός με την ερμηνεία του στη σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη απέσπασε πολύ καλές κριτικές. «Καθόλου γρήγορα δεν ξεχάστηκε» μας λέει. «Οι δουλειές, όμως, είναι σαν τις σχέσεις. Η νέα παίρνει τη θέση της προηγούμενης. Ως πότε, άλλωστε, θα με φώναζαν γιατρό; Ο ρόλος αυτός δεν θα ξεχαστεί. Ούτως ή άλλως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Το καθένα ανήκει σε άλλη κατηγορία». Οσο για το αν τον προβλημάτισε το γεγονός ότι μετά το «Νησί» η επόμενη τηλεοπτική του δουλειά θα ήταν στη διαφήμιση, ο ίδιος απαντά: «Στην Ελλάδα δεν έχεις την επιλογή η καλή δουλειά να σε πηγαίνει στην καλύτερη. Στην Ελλάδα κάνεις ό,τι υπάρχει. Να περιμένω πότε θα γίνει κάτι ποιοτικό; Δεν έτυχε να κάνω φέτος σειρά στην τηλεόραση, έκανα διαφήμιση».

Ο Νίκος Ορφανός πάντως δεν κάθεται σε… ησυχία και συμπράττει θεατρικά μαζί με τον Κωνσταντίνο Κάππα, με τον οποίο συνεχίζουν την περιοδεία στην Ελλάδα με την παράσταση «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Επόμενος σταθμός είναι τα Τρίκαλα (6, 7 και 8 Απριλίου). «Το θέατρο ευτυχώς αντέχει. Είναι η μοναδική τέχνη που αναπτερώνει το ηθικό του Ελληνα και τον βγάζει από την κατήφεια όπου τον έχουν ρίξει οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί».

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.