«Τη στιγμή που η κοινωνία του Βοϊου περιμένει κατευθύνσεις αναπτυξιακού περιεχομένου, μένει άναυδη από την απόφαση του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη, για τη δημιουργία ενός κέντρου συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στη Νεάπολη Κοζάνης.

Την ώρα που η Δυτική Μακεδονία προσπαθεί να θωρακιστεί από τη γειτονική λαθρομετανάστευση, αποφασίζεται από τους υπαίτιους της μακρινής λαθρομετανάστευσης, η ακριτική μας περιφέρεια να γίνει το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Όλων αυτών δηλαδή που η προηγούμενη Κυβέρνηση με την ψήφιση του ν.4018/11 περί ασύλου των αλλοδαπών, ουσιαστικά «προσκάλεσε» στη χώρα μας, καθιστώντας την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και ελκυστικό προορισμό για τους κατοίκους τρίτων χωρών.

Είναι άδικο για το Ν. Κοζάνης να προστίθεται ένα ακόμα πρόβλημα, στα πολλά ήδη υπάρχοντα, για την τοπική κοινωνία.

Είναι άδικο και για τους πολίτες του Βοϊου να βιώσουν τις αρνητικές συνέπειες, μιας τραγικής για την Ελλάδα μεταναστευτικής πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης που έστειλε λάθος μηνύματα σε θύματα δουλεμπόρων που αναζητούσαν ένα καλλίτερο αύριο στη χώρα μας.

Το Βοϊο χρειάζεται ανάπτυξη και όχι λαθρομετανάστες.
Έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα και δεν αντέχει άλλα.

Είναι αδιανόητο ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων αυτής να λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή των συμπολιτών μου.
Ας μας εξηγήσει ο κ. Χρυσοχοϊδης πως πήρε την απόφαση αυτή;

Συζήτησε με εκπροσώπους του Νομού για τη δημιουργία του κέντρου; Και αν ναι με ποιους και ποιοι τον διαβεβαίωσαν να πάρει την απόφαση αυτή;

Είναι ερωτήματα των πολιτών της τοπικής κοινωνίας που οφείλει ο κ. Χρυσοχοϊδης να διαφωτίσει.

Συμμεριζόμενος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοϊου, εκφράζω την αντίθεση και διαφωνία μου με την απόφαση δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Νεάπολη και καλώ τον κ. Χρυσοχοϊδη να την ανακαλέσει για να αποκατασταθεί η ηρεμία στην κοινωνία του Βοϊου.»

Από το γραφείο τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.